Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon krijgt bijzonder commentaar van Williams-kopstuk: "Te lief"

Francois-Xavier Demaison, tot voor kort de technisch directeur van Williams, vindt dat Alexander Albon net iets te lief is in de Formule 1.

Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alexander Albon kan terugkijken op een (naar omstandigheden) sterk jaar in de Formule 1. Ondanks het feit dat Williams wederom onderaan de ranglijst terug was te vinden, scoorde de voormalige Red Bull-coureur meermaals punten en werd teamgenoot Nicholas Latifi zoek gereden.

Toch zijn er nog verbeterpunten te stippen bij Albon, zo legde Francois-Xavier Demaison, tot aan december technisch directeur bij Williams, uit aan onder meer RacingNews365. "Hij hielp ons heel goed, want wij zijn natuurlijk 'alleen' engineers. We hebben een coureur nodig. Zijn ervaring heeft ons geholpen in de goede richting. Het helpt altijd."

"Hij is een lief persoon, misschien soms iets te lief. Soms moet hij wat harder zijn met het team en wat meer pushen", aldus Demaison, die uitlegt dat Williams er in de slotraces van 2022 aan heeft gewerkt. In de races vindt hij Albon overigens ook wel wat harder en feller. "Maar dat mag in de debriefs ook zo af en toe."

"Dat heb ik hem uitgelegd. Ik ga het woord niet hardop zeggen, maar als je een wereldkampioen wil worden, dan moet je dát zijn..."

Ook interessant:

Hoeveel kost het 'rijbewijs' van Max Verstappen?

Niet alleen Formule 1-teams moeten een flinke smak geld neerleggen om zich in te schrijven voor een nieuw seizoen. Ook de coureurs moeten geld betalen voor hun rijbewijs.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend