Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Albon: "Misschien heb ik dat wel te laat van Verstappen opgepikt"

Alexander Albon maakte bij Red Bull Max Verstappen ruim tweeënhalf jaar van dichtbij mee. In die tijd pikte hij het nodige op van Verstappen, maar naar eigen zeggen misschien iets te laat.

Verstappen Albon Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Alexander Albon hebben het altijd goed kunnen vinden bij Red Bull, ook al was Albon op de baan vaak niet in staat het tempo van Verstappen bij te benen, waardoor hij hem niet kon bijstaan in de gevechten met Mercedes en Red Bull. Daar staat echter tegenover dat Albon in 2021 als ontwikkelingscoureur zeer nuttig was voor Red Bull. Verstappen sprak dan ook herhaaldelijk zijn dank uit voor de bijdrage van Albon aan de wereldtitel.

Nu, een jaar later, wint Verstappen nog steeds en nog meer dan ooit. "Ik denk dat hij op dit moment op de toppen van zijn kunnen presteert", zo stelt Albon tegenover onder andere RacingNews365. "En met twee races te gaan denk ik dat dat nog wel even zo gaat blijven."

Wat leerde Albon van Verstappen?

Gevraagd in hoeverre hij Verstappen bewondert om zijn prestaties geeft hij aan dat hij inderdaad heel veel respect heeft voor de nu tweevoudig F1-kampioen: "Ik heb veel respect voor hem en hij is eigenlijk nog vrij jong. Maar desondanks heeft hij al heel veel ervaring en je ziet dat hij heel veel zelfvertrouwen heeft."

Albon was anderhalf jaar lang de directe teamgenoot van Verstappen en in 2021 stond hij Verstappen en Sergio Perez als derde rijder terzijde. Gevraagd of Albon iets heeft geleerd van Verstappen voor wat betreft het managen van een race, iets waar Verstappen in uitblinkt, antwoordt Albon bevestigend.

"Misschien vooral over hoe je een auto afstelt voor long runs (de race, red.). Dat is iets wat ik gaandeweg heb opgepakt, maar misschien allemaal wat te laat", zo geeft Albon met een knipoog aan, verwijzend naar zijn gedwongen 'degradatie' in 2021. "Ik begrijp nu veel beter wat een raceauto echt snel maakt en dan in het bijzonder een Formule 1-auto."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"