Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon: "Misschien heb ik dat wel te laat van Verstappen opgepikt"

Alexander Albon maakte bij Red Bull Max Verstappen ruim tweeënhalf jaar van dichtbij mee. In die tijd pikte hij het nodige op van Verstappen, maar naar eigen zeggen misschien iets te laat.

Verstappen Albon Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Alexander Albon hebben het altijd goed kunnen vinden bij Red Bull, ook al was Albon op de baan vaak niet in staat het tempo van Verstappen bij te benen, waardoor hij hem niet kon bijstaan in de gevechten met Mercedes en Red Bull. Daar staat echter tegenover dat Albon in 2021 als ontwikkelingscoureur zeer nuttig was voor Red Bull. Verstappen sprak dan ook herhaaldelijk zijn dank uit voor de bijdrage van Albon aan de wereldtitel.

Nu, een jaar later, wint Verstappen nog steeds en nog meer dan ooit. "Ik denk dat hij op dit moment op de toppen van zijn kunnen presteert", zo stelt Albon tegenover onder andere RacingNews365. "En met twee races te gaan denk ik dat dat nog wel even zo gaat blijven."

Wat leerde Albon van Verstappen?

Gevraagd in hoeverre hij Verstappen bewondert om zijn prestaties geeft hij aan dat hij inderdaad heel veel respect heeft voor de nu tweevoudig F1-kampioen: "Ik heb veel respect voor hem en hij is eigenlijk nog vrij jong. Maar desondanks heeft hij al heel veel ervaring en je ziet dat hij heel veel zelfvertrouwen heeft."

Albon was anderhalf jaar lang de directe teamgenoot van Verstappen en in 2021 stond hij Verstappen en Sergio Perez als derde rijder terzijde. Gevraagd of Albon iets heeft geleerd van Verstappen voor wat betreft het managen van een race, iets waar Verstappen in uitblinkt, antwoordt Albon bevestigend.

"Misschien vooral over hoe je een auto afstelt voor long runs (de race, red.). Dat is iets wat ik gaandeweg heb opgepakt, maar misschien allemaal wat te laat", zo geeft Albon met een knipoog aan, verwijzend naar zijn gedwongen 'degradatie' in 2021. "Ik begrijp nu veel beter wat een raceauto echt snel maakt en dan in het bijzonder een Formule 1-auto."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde