Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

"Albon moet halve seconde per ronde vinden om met Verstappen te strijden"

Alexander Albon moest zich na een teleurstellende race in Abu Dhabi, waarin hij ruim achter teamgenoot Max Verstappen was geëindigd, achter de oren krabben. Martin Brundle ziet eveneens dat Albon nog een hoop zal moeten doen voor hij zijn teamgenoot kan evenaren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon heeft het in zijn eerste seizoen voorbeeldig gedaan in de Formule 1. De onder de Thaise vlag rijdende coureur kwam bij Toro Rosso redelijk uit de verf en was hierom de aangewezen vervanger van Pierre Gasly toen laatstgenoemde niet presteerde. Bij Red Bull presteerde Albon boven verwachting en scoorde hij ettelijke punten, maar het gevecht met Max Verstappen kan hij nog niet aan.

Martin Brundle ziet ook dat Albon nog een flinke weg te gaan heeft voordat hij het tegen de veelbelovende Nederlander kan opnemen, zo schrijft hij op Sky Sports. "Albon is sinds zijn overstap van Toro Rosso naar Red Bull solide geweest voor het team, maar hij zal zeker een halve seconde per ronde moeten vinden deze winter, wil hij op gelijke hoogte komen met Verstappen", aldus Brundle.

De tegenvallende prestaties van Albon in Abu Dhabi was voor de commentator het bewijs dat de Red Bull-coureur nog voldoende verbeterpunten heeft. "In een race waarin de safety car geen rol speelde, zat hij 53 seconden achter de Nederlander. En dat in een race van 55 ronden."

Albon scoorde in zijn eerste races voor Red Bull meer punten dan Verstappen, maar dat had vooral te maken met problemen aan de kant van de Limburger. Wel heeft Albon zeker constant gereden voor het team, nagenoeg iedere race eindigde hij in de top zes voor Red Bull.

Beluister hier de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin F1-journalisten Ruud Dimmers en Jan van der Burgt, evenals gastheer Jeroen van Inkel nabeschouwen over de Grand Prix van Abu Dhabi.

2 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"