Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon naar Ferrari? "Sainz moét daar weg"

De Formule 1-zomerstop nadert en dat maakt dat de geruchtenmolen weer op volle toeren draait. Italiaanse media schreven afgelopen weekend dat Ferrari haar zinnen zou hebben gezet op het contracteren van Alexander Albon, omdat er (steeds meer) scheurtjes ontstaan in het huwelijk tussen Carlos Sainz en diens werkgever. Tom Coronel ziet de overstap wel zitten, Ruud Dimmers is iets terughoudender.

In de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 meldt host Joris Mosterdijk aan autocoureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers dat Italiaanse media afgelopen weekend schreven dat Ferrari bezig is met het binnen hengelen van Alexander Albon. De Thaise coureur heeft zichzelf met een aantal goede resultaten in de kijker gespeeld bij het team uit Maranello én zou zelfs in de race zijn voor een zitje naast Charles Leclerc. Dimmers is gelijk scherp: "Maar Sainz heeft nog een contract voor 2024 toch?" Waarop Mosterdijk antwoordt: "Ja, dit gaat over 2025." "Ah, dus dan gaat Sainz naar Audi", reageert Dimmers. Coronel is enthousiast: "Hoe vet?! Maar waarom wachten tot 2025? Je kunt Albon toch eerder gebruiken? Gewoon Sainz doorbetalen en een pit board vast laten houden! Waarom zou je in zijn toekomst investeren als je hem toch niet meer gaat gebruiken?"

Type Giancarlo Fisichella

Dimmers retourneert: "Ho ho ho, Sainz reed dit weekend wel gewoon vóór Leclerc. Hij is er uiteindelijk net achter gefinisht. Maar het is wel duidelijk dat Sainz weg moet bij Ferrari. Dat voel je aan alles. Die jongen heeft zó veel spanning daar. Hij krijgt nooit het vertrouwen en er wordt niet naar hem geluisterd. En dat terwijl hij dit seizoen veel veel meer punten heeft gescoord dan Leclerc. Leclerc is misschien in potentie de beste coureur, maar Sainz is iets degelijker en misschien wat minder franje." Ondanks dat beide heren het eens zijn dat Sainz het goed doet bij Ferrari, zijn zij erg benieuwd naar hoe Albon zou presteren in een rood racepak. Wel staat zowel Coronel als Dimmers met beide benen op de grond. Coronel: "Albon zit al twee jaar in een mega goede flow. Maar hij heeft wel mazzel gehad als je kijkt naar zijn teamgenoten. Dat zijn natuurlijk - ik wil het eigenlijk niet zeggen - notenkrakers. Daardoor lijkt het verschil altijd heel groot. Nyck de Vries stapte in Monza in de Williams en kon ook gelijk punten pakken." Dimmers twijfelt of Albon over genoeg talent beschikt om het onderste uit de kan te halen bij een topteam. "Ik heb bij Albon wel zoiets van, is hij niet een beetje een Giancarlo Fisichella of Heinz-Harald Frentzen? Een type coureur dat bij de subtop wat minder druk heeft en daardoor af en toe mooie uitschieters heeft, maar net die laatste paar procent mist om bij een topteam week in, week uit te presteren?"

Kroon op je werk

Coronel lijkt meer vertrouwen te hebben in het race-DNA van de ex-Red Bull-coureur. "We hebben Albon ooit naast Max gezien. Dat was eigenlijk gewoon te vroeg. Ik wil hem graag nog eens in een topauto zien. Als coureur wil je toch in de top tien zitten en, ooit, inderdaad, in het rode shirtje rijden? Want als je bij Ferrari hebt gereden, kun je je carrière pas echt afsluiten." De autocoureur vervolgt: "En het is wel de kroon op je werk. Hij doet het allemaal wel in een auto die al jarenlang achteraan rijdt. Je ziet af en toe een mega piek. En dat op de momenten dat het ook moet. Ik vind het héél stoer wat hij doet en ik weet waar hij vandaan komt. Hij komt niet uit een rijk gezin als Stroll of Sargeant. Het zou heel vet zijn om hem eens een jaar in een topauto te zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"