Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-collega's op de bres voor gebeten hond Verstappen: "Die reacties zijn jammer"

Het Formule 1-seizoen 2024 is twee races onderweg en dat betekent dat we de eerste voorzichtige conclusies kunnen trekken. Red Bull en Max Verstappen lijken weer te gaan domineren, maar hen kan niets kwalijk worden genomen, zo benadrukken enkele coureurs.

Verstappen Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al is Max Verstappen op dit moment duidelijk de dominante factor in de Formule 1, het veld zit aardig dicht bij elkaar. Tijdens de vrije trainingen zit het veld vrij vaak binnen twee seconden van elkaar en tijdens de kwalificatie zijn de onderlinge verschillen klein.

Tijdens Q1 in Bahrein was de nummer 20, Pierre Gasly, iets meer dan een seconde langzamer dan Carlos Sainz in zijn Ferrari. In Saoedi-Arabië was het verschil iets groter, maar met een kleine 1,4 seconde tussen de nummer 19, Logan Sargeant, en Max Verstappen op P1 zijn de verschillen helemaal niet zo groot. De nummer 20, Zhou Guanyu, kwam namelijk net een paar seconden te laat over de streep om een tijd neer te zetten in het eerste deel van de kwalificatie.

'Iedereen richt zich op de leider'

Toch zijn er een ook mensen die een beetje klaar zijn met de dominantie van Verstappen. Dat is van de ene kant wel te begrijpen, want de Nederlander won van de afgelopen 20 races er maar liefst 19. Williams-coureur Alex Albon springt echter op de bres voor zijn voormalige teamgenoot. "In sommige opzichten is het een beetje jammer om de reacties over Max te zien en het feit dat het een saai seizoen is. Dat is het totaal niet, als ik er vanuit een sportief oogpunt naar kijk", zo laat Albon weten in de podcast Beyond the Grid.

"Als je hem uit de vergelijking haalt, dan heb je een van de beste grids ooit in de Formule 1. En zelfs als je Max meerekent, dan zit het veld nog steeds heel dicht op elkaar. Het is zwaar omdat hij de leider is, dus iedereen richt zich op hem. Maar achterin het veld is het racen zo intens. Zo gingen we in Bahrein twee rondjes te laat naar binnen en zo verloren we zes posities. Ik lag op P11 en finishte uiteindelijk als 15e. Het veld zit zo dicht op elkaar", zo is de conclusie van Albon.

Max doet het goed

Volgens Norris, vorig jaar af en toe nog de grootste uitdager van Verstappen, levert de Nederlander gewoon heel goed werk. "Natuurlijk heb je liever dat er meer wordt gestreden vooraan het veld, maar ik kan er niets aan veranderen. Max doet het goed, Red Bull doet het goed. Dat kan je niet ontmoedigen..."

"Is het zo spannend als gewild? Nee, maar in elke sport gaat het zo. Als iemand beter is, dan winnen ze. Als een voetbalclub altijd kampioen wordt, dan kan je niet iets gaan veranderen. Als iemand beter is, dan verdienen ze het, omdat ze slimmer zijn geweest. Zo simpel is het. Alles is verdiend, je kan hen niets kwalijk nemen", aldus de jonge Brit tegenover RacingNews365.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden