Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon oneens met uitspraken over 'arrogantie' bij Verstappen

Alexander Albon blikt terug op zijn periode als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. De coureur van Williams is zeer onder de indruk van zijn voormalig teamgenoot. Men denkt volgens Albon vaak ten onrechte dat Verstappen arrogant is.

Alexander Albon heeft in 2019 en 2020 zo'n anderhalf jaar als teamgenoot van Max Verstappen in de Formule 1 gereden. Na een tussenjaar in 2021 keerde hij dit seizoen weer terug op de grid, ditmaal voor Williams. De samenwerking met Verstappen, nu wereldkampioen F1, vergeet Albon niet zo snel. Vooral de rijstijl en de mentaliteit van de Nederlander was zeer opvallend. In de Beyond the Grid Podcast probeert Albon uit te leggen hoe speciaal de rijstijl van Verstappen is. "Het is misschien een rare vergelijking om te maken, maar als je de MotoGP volgt, dan moet je denken aan iemand zoals Marc Marquez. Hij heeft een hele specifieke rijstijl en het werkt voor hem. Hij is snel." Het was voor Albon niet altijd even makkelijk om zich aan te passen aan Verstappens rijstijl. "Het is lastig om te volgen en, als hij snel is, dan heeft het team niet echt een reden om iets anders te proberen." De specifieke rijstijl was dus lastiger voor de ex-teamgenoot van Verstappen, maar verandering binnen het team kwam er niet. Dit kan een probleem zijn voor de 'tweede coureur' bij Red Bull, zo beredeneert de Williams-rijder. "Het kan niet geweldig voelen, soort van, als teamgenoot. Ik denk dat Checo (Sergio Perez, red.) daar ook achter is gekomen vorig jaar. Dit jaar is alles wat meer in balans door de nieuwe reglementen en Checo doet het heel erg goed tegenover hem, maar Max is duidelijk super getalenteerd en hij wil de auto op een bepaalde manier hebben. Het is lastig voor anderen om dat te volgen."

Albon: 'Verstappen is zelfverzekerd, niet arrogant'

Albon merkt dat er mensen zijn die Verstappen ietwat arrogant is, maar de voormalig Red Bull-coureur laat weten dat dit totaal niet het geval is. Gevraagd of de Nederlander politiek correct is, antwoordt Albon: "Nee, helemaal niet. Hij is heel rechtdoorzee. Een van de meest rechtdoorzee personen eigenlijk. Hij heeft veel zelfvertrouwen en geloof in zichzelf, maar dat zou je ook hebben als je een kampioenschap hebt gewonnen." "Maar ook daarvoor al. Hij verkeert zich in een positie waarin hij niet politiek correct hoeft te zijn. Hij kan zich gewoon uitspreken over iets, want hij doet het 'praten' wel op het circuit. Men ziet hem soms misschien als arrogant, maar ik denk niet dat hij dat is. Hij is gewoon heel, heel erg toegewijd en zeker van zichzelf. Maar niet arrogant. Zoals ik al zei, hij antwoordt wel op het asfalt."

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af