Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Albon onthult: 'Red Bull moest ontwikkeling nieuwe auto Verstappen staken'

Red Bull heeft de ontwikkeling van de 2022-bolide tijdelijk moeten staken, om zo de focus te kunnen leggen op de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Alexander Albon legt uit dat vooral tijdens de laatste races van 2021 werd alle aandacht volledig gericht op het coureurskampioenschap.

Albon Red Bull 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als test- en reservecoureur voor Red Bull had Alexander Albon in 2021 twee belangrijke taken. Naast het doorontwikkelen van de 2021-bolide lag zijn focus ook voor een groot deel op het simulatorwerk voor de RB18. De 2022-bolide zal er compleet anders uit komen te zien door de reglementswijzigingen, waardoor het voor de Formule 1-teams belangrijk was om zo vroeg mogelijk te beginnen met het project.

Red Bull moest echter stoppen met het ontwikkelen van de 2022-bolide toen duidelijk werd dat Max Verstappen een serieuze kans had om wereldkampioen te worden. Dit is uiteindelijk gelukt, maar niet zonder het test- en simulatorwerk volledig te richten op de RB16B in plaats van de aandacht te verleggen naar de RB18-bolide van 2022. In gesprek met Motorsport.com legt Albon uit waarom het wereldkampioenschap van 2021 opnieuw voorrang kreeg.

"Dit jaar heb ik 50% van de tijd besteed aan de auto van 2021 en 50% aan de auto van volgend jaar. Naarmate het kampioenschap dichterbij kwam, stopten we met focussen op de auto van volgend jaar en concentreerden we ons meer op de auto van dit jaar. Vooral voor de laatste twee races in Jeddah en Abu Dhabi waren we hier veel drukker mee dan normaal, maar dit pakte goed uit." Tijdens de laatste race van het seizoen won Verstappen de wereldtitel door Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde van de race in te halen.

Red Bull 'dacht op de korte termijn'

Volgens Albon was het een logische keuze dat Red Bull zich in de slotfase van het 2021-seizoen alleen nog maar bezighield met de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton. "Soms moet je op de korte termijn gaan denken bij een kampioenschap", aldus de Thais-Britse coureur. "Als je aan het begin van het seizoen de auto hebt om het kampioenschap te kunnen winnen, dan moet je alles op een en hetzelfde doel richten."

Wel benadrukt Albon, die in 2022 voor Williams zal rijden, dat de focus op de titelstrijd van 2021 geen grote problemen zal veroorzaken voor het komende Formule 1-seizoen. "We hebben eerlijk gezegd ook best veel tijd besteed aan de auto van volgend jaar. Het is niet zo dat we alles hebben opgegeven door alleen nog maar naar vorig jaar te kijken."

"We zijn gewoon slim bezig geweest. Bovendien, als we naar de geschiedenis kijken, heeft Red Bull zich altijd goed kunnen aanpassen aan nieuwe reglementen door de inzet van Adrian (Newey, red.) en de aerodynamica-engineers. Ik denk niet dat ze zich volgend jaar in een slechte positie zullen verkeren."

Ook interessant:

Wat verdient Max Verstappen?

Hoeveel miljoenen euro's nemen Verstappen en Hamilton mee naar huis? Bekijk hieronder de video met het overzicht van F1-salarissen.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull