Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon gefrustreerd door keuzes Williams: "Liever agressief rijden"

Alexander Albon uitte tijdens de Grand Prix van Miami over de boardradio zijn frustraties over de keuzes die Williams maakte. De Brits-Thaise coureur heeft nu de redenen hiervoor uitgelegd.

Albon Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Alexander Albon startte in Miami als elfde en hoopte vooraf om, net als in Bahrein, in de punten te finishen. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met P14. Tijdens de race was te horen dat hij het op bepaalde momenten niet eens was met de strategische keuzes die zijn team maakte voor hem. Op een bepaald moment in de race kreeg de Williams-coureur te horen dat hij moest pushen en op een ander moment vond Albon dat hij juist meer moest pushen in plaats van zijn banden te managen.

"Ik denk dat op het moment dat ik te horen kreeg dat ik de banden moest managen, we de auto's voor ons niet konden inhalen", vertelde Albon aan de media, waaronder RacingNews365. "Dus het was of proberen de auto's in te halen en de banden niet te managen of gewoon achteraan blijven."

"Ik zou liever agressief rijden en dan later de gevolgen ondervinden, dan nooit proberen en gewoon als laatste eindigen. Dat was waarom ik denk dat ik zei dat ik het er niet echt mee eens was. Tegelijkertijd wilden we in de eerste paar ronden heel hard pushen, waardoor de banden juist snel slechter werden. Daar was ik het dus ook niet mee eens."

Albon: Williams heeft negende of tiende langzaamste auto

Albon was tevreden met zijn prestaties in de kwalificatie, nadat hij de race vanaf P11 mocht starten, maar vond dat de Miami International Autodrome niet geschikt was voor de FW45 van Williams. "Het is gewoon dat we het tempo niet hebben, dus we proberen gewoon andere dingen te doen", legde Albon uit.

"Ik denk dat we de negende of tiende langzaamste auto zijn, dat is de realiteit. We halen er de meeste weekenden gewoon het maximale uit en op een circuit waar de banden warm worden is er slijtage. Dat legt onze zwakke punten bloot."

Albon hoopt dat bij de volgende race, 21 mei in Italië, de Williams-wagen beter uit de verf komt. "We hebben het geweldig gedaan in de kwalificatie en in de race was dit ons echte tempo. Hopelijk kunnen we naar een ander circuit gaan dat beter bij ons past."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami