© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Albon: "Ontslag door Red Bull maakte me sterker"

01 dec. 2018 08:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Alexander Albon had naar eigen zeggen de hoop op een F1-zitje nooit opgegeven, nadat hij in 2012 werd gedumpt door de Red Bull-familie. In 2019 staat hij namens Toro Rosso op de Formule 1-startgrid.

Alexander Albon maakte eerder al deel uit van het talentenprogramma van Red Bull, maar in 2012 werd hij op straat gezet toen hij zijn rondjes reed in de Formule Renault 2.0. Het ontslag was een klop voor de Thai, maar hij gaf zijn Formule 1-droom nooit op.

"2012 was, nog los van de tegenvallende resultaten, om meerdere redenen een zwaar jaar. Even overwoog ik om helemaal te stoppen met racen, maar in plaats daarvan werkte ik nóg harder. Ik wist dat ik indruk moest maken elke keer dat ik in een auto stapte en gelukkig gaf Helmut Marko me een tweede kans."

"Ik heb mezelf altijd ingeprent de hoop op een Formule 1-zitje nooit op te geven. Natuurlijk wist ik dat de kansen klein waren, zeker omdat het budget te wensen over hield. Mijn enige kans lag bij Red Bull/Toro Rosso, maar we weten allemaal hoe lastig het is om indruk te maken op Helmut Marko!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen