Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon: "Ontslag door Red Bull maakte me sterker"

Alexander Albon had naar eigen zeggen de hoop op een F1-zitje nooit opgegeven, nadat hij in 2012 werd gedumpt door de Red Bull-familie. In 2019 staat hij namens Toro Rosso op de Formule 1-startgrid.

Alexander Albon maakte eerder al deel uit van het talentenprogramma van Red Bull, maar in 2012 werd hij op straat gezet toen hij zijn rondjes reed in de Formule Renault 2.0. Het ontslag was een klop voor de Thai, maar hij gaf zijn Formule 1-droom nooit op.

"2012 was, nog los van de tegenvallende resultaten, om meerdere redenen een zwaar jaar. Even overwoog ik om helemaal te stoppen met racen, maar in plaats daarvan werkte ik nóg harder. Ik wist dat ik indruk moest maken elke keer dat ik in een auto stapte en gelukkig gaf Helmut Marko me een tweede kans." "Ik heb mezelf altijd ingeprent de hoop op een Formule 1-zitje nooit op te geven. Natuurlijk wist ik dat de kansen klein waren, zeker omdat het budget te wensen over hield. Mijn enige kans lag bij Red Bull/Toro Rosso, maar we weten allemaal hoe lastig het is om indruk te maken op Helmut Marko!"

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie