Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon trekt P8 over de streep: "Dat had geen ronde langer moeten duren"

Alexander Albon heeft een beter seizoen dan ooit met Williams. De Thaise Brit heeft op dit moment al meer punten gehaald in het 2023-kampioenschap dan over het gehele seizoen van 2022. Hij zit goed in zijn vel en dat is aan de resultaten te merken.

Alexander Albon was in 2020 de teamgenoot van Max Verstappen, maar werd na matige prestaties in 2021 vervangen door Sergio Perez. Hij stond een jaar langs de zijlijn, waarna hij in 2022 weer de koningsklasse in stapte, dit keer voor het team van Williams. Hier kwam de jonge coureur tot zijn recht. Inmiddels is de Williams in 2023 nog steeds verreweg niet de snelste auto op de grid, maar weet Alex wel het maximale eruit te halen. Het hele weekend zat hij er al goed bij tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. In de eerste vrije training reed de Williams-coureur de derde tijd, tijdens de tweede vrije training ook en tijdens de natte derde vrije training reed hij zelfs de tweede tijd. De kwalificatie van Albon, waar hij de achtste tijd reed, was daarom naar eigen zeggen bijna teleurstellend te noemen. Terwijl het toch een uitstekende prestatie was. Op zondag wist hij de Williams ook op de achtste positie naar huis te rijden, na een gevecht met niemand minder dan Charles Leclerc in een Ferrari.

"Het werd een beetje een dogfight"

Dit is niet het beste resultaat voor de Thaise Brit, want tijdens de Grand Prix van Canada ging hij er al met de zevende plek vandoor. Toch was het bepaald geen walk in the park voor de Williams-coureur. "Het was een lastige race want we waren in gevecht met Charles, die erg snel onze kant op kwam aan het einde van de race. Het werd een beetje een dogfight , en het gevecht had voor ons beide geen ronde langer moeten duren. Ik denk dat Charles ons in had kunnen halen. Als de race twee ronden langer had geduurd, was hij zelfs voorbij ons beide (Albon en Fernando Alonso) gegaan." "Onze hoogte- en dieptepunten zijn best makkelijk te voorspellen. Ik vraag me af of McLaren deze resultaten dit weekend aan zag komen. Maar ik denk dat wij dat wel kunnen. Het is best duidelijk dat we op circuits met meer downforce beter presteren. En dat is hoe we het graag zien. Het is ook belangrijk dat de baan relatief koud blijft en vandaag tegen het einde van de race liep de asfalttemperatuur flink terug. En hoe minder we hoeven te remmen, des te beter voor onze auto. Dus Silverstone werkte best goed voor ons."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training