Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon: "Verstappen en ik spelen geen spelletjes met elkaar"

Alexander Albon kreeg de opmerkelijke kans om tijdens het seizoen over te stappen van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Daar moet hij het opnemen tegen Max Verstappen, iemand waarvoor hij veel respect heeft, maar ook iemand die hij al eens wist te verslaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon graaft voor de F1-podcast Beyond The Grid diep in zijn geheugen om zijn vroegste herinneringen aan Max Verstappen op te rakelen: "Het is ruim tien jaar geleden dat ik een jong gastje het circuit op zag lopen samen met zijn vader. Hij was snel, maar keerde veel eerder al weer huiswaarts dan de rest, simpelweg omdat hij nog te jong was om te racen."

Later zouden de twee het wél in de kartsport tegen elkaar opnemen, met wisselende successen voor beiden: "Ik was toen de coureur voor wie alles aan leek te komen waaien, ik maakte toen immers al deel uit van de Red Bull-opleiding (later zou hij daar weer uit worden gezet, om in 2019 weer terug te keren op het oude nest, red.). We vochten echter het hele jaar met elkaar, met de nodige gevechten en crashes tot gevolg, het waren mooie tijden."

Albon kan het niet laten aan te stippen dat hij toentertijd Max Verstappen wist te verslaan: "Hij won het WSK-kampioenschap, maar ik pakte uiteindelijk de wereldtitel...", aldus de man die in beide races voor Red Bull meer punten wist te scoren dan Max Verstappen.

Door de rivaliteit van toen hebben de twee coureurs volgens Albon het nodige respect voor elkaar, waardoor ze anno 2019 op een eerlijke manier met elkaar om kunnen gaan: "We respecteren elkaar en we spelen wat dat betreft onderling ook geen (mentale) spelletjes."

6 reacties