Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Albon: "Verstappen is zo goed, hij heeft geen politiek nodig"

Een vaak gehoord gezegde in Formule 1 luidt dat je teamgenoot je grootste concurrent is. Toch liet Max Verstappen onlangs weten dat hij het tot nu toe uitstekend heeft kunnen vinden met zijn teamgenoten. Een logische uitspraak volgens zijn voormalig Red Bull-teamgenoot Alexander Albon.

Verstappen Albon Bahrein
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op het circuit van Monza genoot Alexander Albon zichtbaar van zijn terugkeer op de baan in een competitieve omgeving. De voormalig Red Bull-coureur kwam vorig jaar tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi voor het laatst uit in een officiële race. Tijdens de seizoensopener van het DTM-seizoen in Italië nam Albon voor het eerst weer deel aan een officiële race en daarom nam de Thai uitgebreid de tijd voor een interview met RacingNews365, waarin logischerwijs ook de naam van Max Verstappen de revue passeerde.

"Ik heb een uitstekende relatie met Max en dat komt mede doordat ik hem al heel lang ken. Ook in de karts raceten we al tegen elkaar en Verstappen is een goede gast. Hij is altijd heel eerlijk en hij is ook een persoon die geen politiek nodig heeft aangezien hij zo'n goede coureur is. Daardoor kan hij zich altijd op zichzelf focussen en dat is ook goed, dat is hoe het moet zijn als coureur. Uiteindelijk gaat het er toch om dat je zelf goed presteert en dat doet Max", aldus Albon die goede hoop heeft op de kansen van Red Bull in de strijd om de titel dit seizoen.

"Het is duidelijk dat Red Bull dit seizoen weer een stap vooruit heeft gemaakt en ik denk dat dat ook mede komt doordat wij het team zijn dat het beste gebruik maakt van de simulator. We brengen er veel tijd in door. Ik heb er dagen achter elkaar ingezeten en dan bedoel ik ook de hele dag", lacht Albon breed uit. "In de ochtend kroop ik er al in en 's middags na de lunch ging ik weer verder en dat dan zo'n twintig dagen in de maand. Dat is zeker niet makkelijk, want je krijgt natuurlijk wat last door de hele tijd naar de schermen te moeten kijken, maar uiteindelijk went het wel."

"Ook heeft het team het voor elkaar gekregen om alle kleine details gewoon net wat beter op elkaar af te stemmen dit seizoen en vanuit die kleine veranderingen kunnen we nu de strijd aangaan met Mercedes. Daar ben ik heel blij mee, want het is mooi om te zien dat Red Bull wekelijks de duels uitvecht met dat team", aldus Albon, die vorig jaar al door had dat Red Bull over een competitieve wagen beschikte.

"In 2020 hadden we natuurlijk ook al een goede wagen in handen en doordat we deze winter in staat zijn geweest om net wat kleine dingen aan te passen, hebben we nu een wagen die goed genoeg is om vooraan mee te strijden. Zo hebben we bijvoorbeeld wat kleine dingen aan de ophanging en de afstelling daarvan aangepast. Net die kleine aanpassingen maken uiteindelijk het verschil. Het draait uiteindelijk allemaal om de details. Die kleine details hebben ervoor gezorgd dat de wagen minder 'tricky' is dan vorig jaar. Ik ben er dan ook zeker van dat we het hele seizoen volop kunnen meestrijden om de titel."

Gedurende de tijd die Albon afgelopen winter spendeerde in de simulator, voelde de Thai al aankomen dat Red Bull er goed voorstond. "Je kunt in de simulator echt veel voelen. Natuurlijk is het rijden in een echte wagen nog altijd anders, maar toch kon ik in de simulator al voelen dat de wagen van dit jaar heel goed zou zijn. Ik denk ook niet dat het veel uitmaakt of we nu met een setting rijden met meer of minder downforce, het is gewoon dat de wagen dit jaar in ieder scenario goed aanvoelt."

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend