Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon wil een vleugje Verstappen-succes meenemen naar Williams

Alexander Albon keert terug op de Formule 1-grid zonder ooit echt te zijn weggeweest. Hij hielp bij Red Bull Max Verstappen mee de titel te veroveren en hij hoopt dat vleugje succes mee te nemen naar Williams.

Albon Barcelona
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Van Alexander Albon wordt vaak gezegd dat hij in 2021 een jaar aan de zijlijn doorbracht. Het is waar dat hij niet op de startgrid stond, maar voor Albon was dat jaar veel meer dan enkel een jaar 'aan de zijlijn'. Hij reed ontstellend veel uren. Niet op het circuit, maar in de simulator van Red Bull. Hij hielp zo de RB16B door te ontwikkelen, maar hij stapte ook veelvuldig in de virtuele variant van de RB18. Hij maakte zodoende meer dan wie dan ook in de Formule 1 veelvuldig kennis met de nieuwe bolides van 2022.

"Ik denk dat die nieuwe reglementen voor iedereen een reset betekenen, dus misschien dat dat een beetje in mijn voordeel werkt", geeft Albon aan in een exclusief interview met RacingNews365. "Maar hoeveel je ook doet in de simulator, de praktijk is toch iets anders."

"Je verliest die pure sensatie van beweging en dat wat via je achterwerk en je rug in een echte auto voelt. Ik zeg altijd maar dat een simulator een reset-knop heeft, waardoor het niet moeilijk is om alles te geven. Maar het echte werk gaat veel meer om gevoel en het omgaan met de gevoeligheden van de auto."

In die sim heeft hij echter wel ontzettend veel bijgeleerd, zeker in combinatie met het meeluisteren naar de feedback van Max Verstappen en Sergio Perez op het fysieke circuit: "De sim heeft me geholpen te begrijpen wat een auto snel maakt", aldus Albon, die de credits voor zijn bijdrage aan het succes graag, maar terecht accepteert: "We hebben de auto (de RB16B van 2021, red.) goed gemaakt. Ik haalde daar veel voldoening uit, want mijn feedback was goed en de tekortkomingen die ik aanstipte bleken juist. Die zaken hebben we aangepakt en zodoende zetten we stappen vooruit."

"Kijken naar Verstappen en Perez écht een eye-opener"

Teleurstelling over het mislopen van het racestoeltje van Red Bull maakte zodoende dus plaats voor trots, maar ook voor blijdschap, blijdschap voor Max Verstappen: "Ik was erg blij voor hem, maar tegelijkertijd deed ik veel ervaring op. Om bovendien te zien hoe Max en Checo werken, voor mij vanuit een nieuw perspectief, was echt een eye-opener."

Nu is het voor Albon zaak wat roestigheid voor wat betreft het racen op het circuit van zich af te schudden en Williams mee op sleeptouw te nemen: "Ik wil ook Williams zoveel mogelijk helpen. Ik hoop dat ik op dat vlak nu voldoende ervaring én snelheid meeneem om dat voor elkaar te krijgen."

Dat gezegd hebbende durft hij niet aan te geven waar Williams staat, maar dat het team stappen heeft gezet ten opzichte van de afgelopen magere jaren, zoveel lijkt wel zeker: "Natuurlijk willen we dit seizoen beter aanvangen dan we afgelopen seizoen eindigden, maar zoiets weet je niet zeker. Misschien doe je meteen leuk mee en misschien ook wel niet."

"Voor ons is het zaak dat we ons blijven ontwikkelen en als we als team het idee hebben dat we het seizoen sterker eindigen dan beginnen, is dat iets heel positiefs."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"