Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon zit klem bij Williams: 'Hij kan geen kant op'

Alexander Albon kent een uitermate sterk seizoen. De Thai sleepte in Italië zijn vijfde puntenfinish van jaar binnen, en dat in een onderpresterende Williams-bolide. Als het aan Ruud Dimmers en Tom Coronel ligt is de 27-jarige coureur klaar voor een stap hogerop, maar het tweetal vreest dat Albon nog wel even bij Williams rijdt.

Alex-Albon-GP-Italië-2023-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast legt host Joris Mosterdijk autocoureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers de volgende stelling voor: Alex Albon gaat zijn contract bij Williams niet afmaken.

Het podcastpanel antwoordt met lovende woorden over de oud-teamgenoot van Max Verstappen, maar ziet de coureur voorlopig niet vertrekken. Fijn voor Williams, maar wellicht minder fijn voor Albon, die na de race in België al open en bloot vertelde dat hij in de toekomst mee wil strijden om podiums.

"Voor een beter team is hij het meer dan waard", zegt Coronel. "Maar als Williams zijnde - zij willen groeien - dan wil je hem houden. Dit is namelijk wel een man die jou kan laten groeien. Dat is wel iets hé. Als je je goed voelt bij een team en je weet dat het samen moet kunnen lukken om te groeien, waarom zou je dan overstappen naar een ander team?"

"Dat heeft Williams nodig"

Dimmers vult aan op realistische wijze: "Het probleem is dat hij nergens terecht kan. Perez gaat echt niet weg bij Red Bull, ondanks de vele geruchten. Bij Mercedes blijven Russell en Hamilton nog twee jaar. Sainz en Leclerc liggen nog minimaal een jaar vast (bij Ferrari, red.). Alonso en Stroll idem, Norris en Piastri idem. Hij kan gewoon nergens terecht. Zelfs bij Haas niet."

Hoewel Coronel van mening is dat Albon en zijn werkgever samen (zouden moeten) kunnen groeien, is er meer nodig om het gevecht met de topteams aan te kunnen gaan. "Hij is nu in zijn eentje de kar aan het rekken. Het zou beter zijn als Williams een tweede coureur heeft die dat ook een beetje doet." Een stabiele coureur naast Albon zou het Williams-team op meerdere vlakken helpen, besluit Coronel. "Je kunt dan verschillende dingen proberen. Williams zou iemand als Hulkenberg of Magnussen moeten overnemen. Iemand met ervaring en snelheid die wellicht die auto kan verbeteren. Dat is hetgeen dat Williams nodig heeft."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer