Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Alesi: "Honda was de absolute verrassing van het seizoen"

Red Bull veroverde met Max Verstappen dit seizoen maar liefst drie overwinningen. Die overwinningen kwamen mede tot stand door de Honda-motor die vanaf begin dit jaar in de wagen van Verstappen ligt. Volgens Jean Alesi is de Japanse motorleverancier dan ook de verrassing van het jaar.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Dat de Honda het goed doet is natuurlijk heel positief voor jullie", zegt Alesi met een knipoog tegen RacingNews365. De oud Ferrari-coureur staat er ontspannen bij op het Yas Marina-circuit als hem gevraagd wordt het jaar na te beschouwen. "In mijn ogen is Honda de verrassing van het seizoen, zowel als het gaat om vermogen als betrouwbaarheid heeft men daar uitstekende prestaties geleverd dit seizoen."

Het Ferrari-bloed stroomt echter nog door de aderen van de sympathieke Fransman, die bij 'zijn' team vooral stond te kijken van de prestaties van Leclerc. "We dachten aan het begin van het seizoen nog dat Charles (Leclerc, red.) veel moest leren. Daarom was het voor hem ideaal dat hij naast een viervoudig wereldkampioen terechtkwam. Tijdens de race in Bahrein werd het echter al duidelijk dat de Monegask al veel verder stond dan dat we allemaal hadden gedacht."

Volgens Alesi kwamen de goede prestaties van Leclerc mede tot stand door de wederopstanding van het team uit Maranello. "Ferrari kwam dit seizoen natuurlijk heel sterk terug en dat was goed want je hebt twee of drie teams nodig die kunnen strijden om de prijzen. Met het hiervoor genoemde Honda erbij zorgt dat voor drie topteams, wat natuurlijk onwijs goed is voor de sport."

Daarnaast ging de Fransman in op de wilde geruchten van een mogelijk huwelijk tussen Hamilton en Ferrari: "Ik denk dat iedere coureur wel voor Ferrari wil rijden in de Formule 1. Zelfs Senna was zeer dichtbij een overstap naar het befaamde team uit Italië. Mocht Hamilton daadwerkelijk de overstap maken, dan voorzie ik overigens geen problemen. Ik denk dat hij en Leclerc prima met elkaar een team kunnen vormen."

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

0 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"