Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alesi: "Michael en Mick Schumacher waren net als Jos en Max Verstappen"

De Italiaanse media zijn de afgelopen dagen in de ban van Ferrari ’s nieuwste aanwinst Mick Schumacher. Vandaag tekende La Gazzetta dello Sport enkele quotes op van Jean Alesi. De Fransman is een goede vriend van Michael Schumacher en spendeerde daardoor veel tijd met zowel vader als zoon Schumacher.

Succesvolle vaders, met talentvolle zonen: de Formule 1-kent diverse voorbeelden. Het is vaak de droom van bijna iedere Formule 1-coureur om zijn zoon uiteindelijk ooit in zijn voetsporen te zien treden. Voormalig F1-coureur Jean Alesi ziet daarbij overeenkomsten tussen de band die vader en zoon Jos en Max Verstappen en Michael en Mick Schumacher met elkaar hebben. "Vaak vertrokken Michael en ik vanuit Zwitserland samen met onze zoons richting de kartraces die zij moesten gaan rijden. Daarbij herinner ik me vooral dat Mick ontzettend geconcentreerd luisterde naar de aanwijzingen en adviezen van zijn vader, als een schooljongen."

"Nog vaker hadden ze echter plezier met elkaar en waren ze ontspannen net zoals ik dit terugzag bij Jos en Max Verstappen. Je zag zowel bij Max als bij Mick dat ze op vroege leeftijd al veel ontzag hadden voor hun vaders", aldus Alesi, die zijn eigen zoon Giuliano op dit moment ook in de Ferrari Driver Academy heeft zitten. De inmiddels 54-jarige Fransman vindt dat Mick een ontzettend sterk karakter heeft gezien de manier waarop hij omgaat met het zware ski-ongeval van zijn vader: ‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik na het ongeluk van Michael had gedacht dat Mick het heel moeilijk zou gaan krijgen in zijn race-carrière zonder de steun van zijn vader. In het seizoen van het ski- ongeval ben ik bij bijna al zijn races geweest en heb ik gezien dat hij een enorm sterk karakter heeft. Hij is mentaal zeer sterk en heeft een ongelofelijke snelheid." Mick Schumacher is opgenomen in het opleidingsprogramma van Ferrari. Dit seizoen komt hij met Prema uit in de Formule 2, maar de verwachting is dat hij op korte termijn zijn eerste meters in een F1-bolide mag maken.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"