Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alesi: "Slecht teken dat Mercedes met compleet nieuwe auto reed"

Vrijwel alle Formule 1-teams introduceerden tijdens de tweede testweek in Barcelona nieuwe updates. Mercedes spande echter de kroon met een vrijwel compleet nieuwe auto. Een slecht teken, oordeelt voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi.

In de jaren negentig maakte Jean Alesi furore in de Ferrari. De sympathieke Fransman met Italiaanse roots, wist uiteindelijk slechts één Grand Prix te winnen voor het team uit Maranello. In gesprek met Radio Sportiva sprak de aimabele Fransman zijn zorgen uit over de voornaamste concurrent van Ferrari, Mercedes.

"Net als iedereen denk ik na afloop van de testweken dat het team van Ferrari en Mercedes de meeste indruk hebben achtergelaten. Toch zegt mijn gevoel dat Ferrari de zaken net wat beter op orde heeft. In mijn ogen is het namelijk een slecht teken dat Mercedes in de tweede testweek met bijna een compleet andere auto reed dan tijdens de eerste week." De Fransman ging vervolgens in op de strijd binnen het team van Ferrari. Volgens Alesi is de komst van Leclerc een positieve zaak voor Sebastian Vettel: "Leclerc is een fantastische coureur. Zijn komst is goed voor Vettel, die nu nog beter zal gaan rijden om Leclerc voor te blijven. Beide coureurs zijn in mijn eigen ogen zeer professionele jongens en daarom voorzie ik geen problemen. Het team heeft de juiste keuze gemaakt om Leclerc aan te stellen als tweede coureur." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"