Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Alfa Romeo bevestigt 'drie coureurs' voor 2024: "We hebben geen reserve"

Alfa Romeo heeft voor 2024 drie 'officiële coureurs'. Niet de gewoonlijke twee rijders met een reservecoureur, zo laat de teambaas weten.

Bottas Zhou Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Mexico kreeg Sauber Academy-coureur Theo Pourchaire de kans om in te stappen in de C43 van Alfa Romeo, zijn Formule 1-debuut. Helaas stond het geluk deze sessie niet aan zijn zijde, want de bolide bleek bij de eerste ronde op het circuit een probleem te hebben, en kon de rest van de training niet meer ingezet worden.

Daar ging zijn kans dus om indruk te maken op het team, maar hij hoeft niet te treuren, want hij krijgt volgens Alfa Romeo-teambaas Alessandro Alunni Bravi nog een kans: "In Abu Dhabi, de tweede VT1-sessie en ook de rookietest", legde de teambaas uit aan de media, waaronder RacingNews365.

"Hij heeft laten zien dat hij volwassen is"

Bovendien wil de Italiaan zijn waardering uitspreken voor de jonge rookie en hoe hij met de problemen van de Alfa Romeo-bolide omging: "Hij wachtte al het hele jaar op deze sessie en vervolgens kon hij in Mexico geen rondjes rijden vanwege een probleem met de auto. En hij bleef kalm over de boordradio en hij gaf de juiste aanwijzingen: precieze en concrete berichten aan het team. Als je het mij vraagt is deze ervaring dus positief voor hem. Hij heeft laten zien dat hij volwassen is."

Pourchaire maakt volgend jaar dan ook deel uit van de line-up van Alfa Romeo. De Fransman wordt de derde coureur. "Hij verdient het, en ondanks het feit dat we onze rijdersbezetting voor 2024 hebben bevestigd, zijn we aan het kijken wat het beste raceprogramma voor hem is om in vorm te blijven." Bravi benadrukt dat hij geen reservecoureur is, maar gaat functioneren als derde coureur: "Hij maakt deel uit van onze line-up. We hebben volgend jaar drie coureurs, niet twee officiële coureurs en één reserve."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"