Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alfa Romeo kaapt vervangende teambaas weg bij F1-concurrent

Frederic Vasseur, de afgelopen jaren de teambaas en CEO van Sauber Motorsport, is vertrokken naar Ferrari. Zijn vervanger, in ieder geval voor de taken van de CEO, is bekend. Andreas Seidl komt over van McLaren.

Andreas Seidl maakt de overstap van McLaren naar Sauber. Bij de Zwitserse renstal wordt hij de CEO. Hij neemt de taken over van Frederic Vasseur, die op zijn beurt naar Ferrari is vertrokken om daar de teambaas te worden. Seidl wordt de CEO, maar niet de teambaas. Die twee rollen combineerde Vasseur wel, maar de Duitser gaat dat niet doen. De eerste taak van Seidl zal zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe teambaas voor het team dat in 2023 nog als Alfa Romeo door het leven zal gaan. Na dat jaar zal het partnership voorbij zijn en in 2026 wordt het team het Audi-fabrieksteam in de Formule 1.

Oude bekende

Seidl is al bekend bij de Volkswagen Group, waar Audi onder valt. De Duitser was van 2015 tot en met 2017 de baas van het Porsche-team dat drie maal op rij de 24 uur van Le Mans won. In 2019 werd hij vervolgens de teambaas van het McLaren-team. De 46-jarige aanwinst van Sauber is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Het is mooi om in januari bij Sauber aan de slag te mogen gaan. Het is een team met een rijke historie in de Formule 1 en een organisatie die ik al goed ken van een eerdere periode in Hinwil." "Ik kan niet wachten om me bij het team te voegen en met alle collega's bij de Sauber Group te werken aan de ambitieuze doelen die we hebben gesteld. Ik wil Finn Rausing (de voorzitter van Sauber, red.) en iedereen bij Sauber bedanken voor hun keuze: ik wil hun vertrouwen terugbetalen met mijn harde werk", aldus Seidl.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden