Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo kaapt vervangende teambaas weg bij F1-concurrent

Frederic Vasseur, de afgelopen jaren de teambaas en CEO van Sauber Motorsport, is vertrokken naar Ferrari. Zijn vervanger, in ieder geval voor de taken van de CEO, is bekend. Andreas Seidl komt over van McLaren.

Zhou Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andreas Seidl maakt de overstap van McLaren naar Sauber. Bij de Zwitserse renstal wordt hij de CEO. Hij neemt de taken over van Frederic Vasseur, die op zijn beurt naar Ferrari is vertrokken om daar de teambaas te worden. Seidl wordt de CEO, maar niet de teambaas. Die twee rollen combineerde Vasseur wel, maar de Duitser gaat dat niet doen.

De eerste taak van Seidl zal zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe teambaas voor het team dat in 2023 nog als Alfa Romeo door het leven zal gaan. Na dat jaar zal het partnership voorbij zijn en in 2026 wordt het team het Audi-fabrieksteam in de Formule 1.

Oude bekende

Seidl is al bekend bij de Volkswagen Group, waar Audi onder valt. De Duitser was van 2015 tot en met 2017 de baas van het Porsche-team dat drie maal op rij de 24 uur van Le Mans won. In 2019 werd hij vervolgens de teambaas van het McLaren-team.

De 46-jarige aanwinst van Sauber is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Het is mooi om in januari bij Sauber aan de slag te mogen gaan. Het is een team met een rijke historie in de Formule 1 en een organisatie die ik al goed ken van een eerdere periode in Hinwil."

"Ik kan niet wachten om me bij het team te voegen en met alle collega's bij de Sauber Group te werken aan de ambitieuze doelen die we hebben gesteld. Ik wil Finn Rausing (de voorzitter van Sauber, red.) en iedereen bij Sauber bedanken voor hun keuze: ik wil hun vertrouwen terugbetalen met mijn harde werk", aldus Seidl.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alfa Romeo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull