Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo kritisch in officieel statement: "Hier móéten we van leren"

Alfa Romeo heeft zich in een officieel statement zeer kritisch uitgelaten over de gang van zaken op de zondag van de Grand Prix van België. Het team hoopt dat waardevolle lessen geleerd zijn.

Giovinazzi spa rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Iets minder dan een etmaal na de oorspronkelijk geplande start van de Belgische Grand Prix publiceert Alfa Romeo een statement waarin het zich kritisch uitlaat over de gang van zaken zondag op Spa-Francorchamsp.

"Ontzettend veel dank aan de geweldige fans die uren in gure omstandigheden op de start van de race wachtten. Met jullie geduld en vastberadenheid waren jullie de ware 'Drivers of the Day'. Maandenlang keken we er naar uit om weer volle tribunes te zien, maar helaas bleken we gisteren niet in staat jullie een mooie show voor te schotelen", zo begint het bericht.

"Het besluit om in deze omstandigheden niet te racen was het juiste besluit in het belang van de veiligheid van de coureurs, de marshals en het publiek zelf. Echter, men had veel correcter met de situatie om kunnen gaan door de 'race' die we gisteren hebben gezien helemaal niet door te laten gaan."

"Deze uitkomst doet ons allemaal pijn, maar in het bijzonder de fans van de sport, die niet de show kregen waar ze voor kwamen. We hopen dat er belangrijke lessen geleerd zijn, waardoor we in de toekomst beter handelen en waardoor de fans die centrale plek in de sport innemen die ze toekomt. Nogmaals onze enorme dank aan de fans, jullie waren de mensen die werkelijk schitterden gisteren op Spa."

Alfa Romeo werd misschien wel het hardst getroffen door het besluit om punten toe te kennen. Het zag Williams nog veel verder uitlopen in de stand bij de constructeurs door de tweede plaats van George Russell.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"