Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alfa Romeo verbaasd: "Dachten dat alle teams met onze voorvleugel zouden rijden"

Alfa Romeo kijkt met verbazing naar sommige teams die rondrijden met een conservatieve voorvleugel, terwijl het voormalige Sauber-team met een noviteit op de proppen kwam.

Alfa Romeo zorgde voor heel wat gefronste wenkbrauwen toen het een radicaal ontwerp van de voorvleugel op de baan bracht vorige week in Barcelona en even daarvoor tijdens de shakedown van de nieuwe bolide op Fiorano. De vleugelelementen lopen richting de wing endplates taps toe, daar waar bijvoorbeeld Mercedes en Red Bull voor een meer conservatiever ontwerp kozen.

Het verbaast Alfa Romeo enigszins dat het voorop lijkt te lopen in de ontwikkelingsstrijd die aan de voorkant van auto's gaande is: "Voor ons was ons eigen concept van meet af aan 'the way to go'. Onze jongens gingen er vanuit dat alle teams met een soortgelijke vleugel op de proppen zou komen", zo laat teammanager Beat Zehnder weten in gesprek met Auto, Motor und Sport . "Toen we de eerste foto's van de de Mercedes en de Red Bull zagen, wisten we vrij zeker dat die teams iets achter hielden en dat de definitieve voorvleugels pas tijdens de wintertests geïntroduceerd zouden worden." Niets bleek echter minder waar. Mercedes verscheen vandaag (dinsdag) ten tonele met een sterk geüpgradede auto, maar van een radicale nieuwe voorvleugel a la Alfa Romeo is geen sprake. Naar verluidt kost het maanden om een soortgelijke voorkant te introduceren, omdat het totale aerodynamische concept van de W10 daarop aangepast zou moeten worden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"