Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Te laat voor een straf voor Verstappen"

Fernando Alonso verwacht niet dat Max Verstappen een tijd- of gridstraf gaat krijgen voor zijn incident met Lewis Hamilton tijdens de GP van Brazilië. De Spanjaard vindt dat het boekje op Interlagos al gesloten is.

Terugkijkend op het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Brazilië vindt Fernando Alonso dat er geen straf nodig is. De Nederlander zou Hamilton van het circuit af geforceerd hebben, maar hier kan de Alpine-coureur zich niet in vinden. Alonso weet de details van het incident niet precies, maar vindt in ieder geval dat de FIA te laat is met een eventuele straf. "Dat is een incident van de vorige race", zegt de Spanjaard tegenover onder meer RacingNews365. "Dus er moet nu niks meer gebeuren." "Ik weet niet precies hoe erg het was, maar als de stewards het toentertijd zagen als 'geen straf', dan moet het geen straf zijn. Meer heb ik er niet over te zeggen." Alonso is regelmatig kritisch over de handelswijze van de FIA. Zo vindt de tweevoudig wereldkampioen dat coureurs niet altijd gelijkwaardig worden bestraft in de F1.

Alonso moet beelden incident nog bekijken

De nieuwe (onboard) beelden waar Mercedes mee naar de FIA is gestapt, heeft Alonso nog niet gezien. "Ik ben vanuit Brazilië gelijk hier naartoe gekomen en ik zat of in de gym, of op het strand. Dus nee, ik heb nog geen mogelijkheid gehad." Op donderdagmiddag in Qatar zullen Mercedes en Red Bull zich moeten verantwoorden bij het veiligheidsorgaan van de autosport. Later op donderdag of mogelijk op vrijdag volgt dan waarschijnlijk een eventuele strafuitspraak, mocht deze er komen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie