Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso bewaart het beste voor het laatst: "Abu Dhabi wordt mijn beste race"

Fernando Alonso is van plan om met een knal afscheid te nemen van de Formule 1. De Grand Prix van Abu Dhabi, die over dik drie weken op de kalender staat, moet zijn beste race van het jaar worden.

Voor Fernando Alonso zelf lijdt het overigens geen twijfel dat de siezoensafsluiter daadwerkelijk zijn beste race gaat worden: "Ik geloof dat dat mijn beste Grand Prix van het jaar wordt. Nee, daar ben ik van overtuigd."

De aankondiging van de McLaren-coureur moet echter met een korreltje zout worden genomen. Gevraagd naar hoe hij denkt een mooi resultaat uit het vuur denkt te slepen, schetst hij gekscherend: "Als het op eigen kracht niet lukt, zijn er genoeg chicanes om af te snijden. Ik vertrouw erop dat de wedstrijdleiding een oogje toeknijpt omdat het mijn laatste race is." Ongeacht het resultaat zal de Grand Prix van Abu Dhabi van 2018 Alonso nog lang bijblijven: "Vanuit emotioneel oogpunt zal die race sowieso met kop en schouders boven alle andere races van dit jaar uitsteken", aldus de afzwaaiend tweevoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje