© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso bewaart het beste voor het laatst: "Abu Dhabi wordt mijn beste race"

03 nov. 2018 16:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso is van plan om met een knal afscheid te nemen van de Formule 1. De Grand Prix van Abu Dhabi, die over dik drie weken op de kalender staat, moet zijn beste race van het jaar worden.

Voor Fernando Alonso zelf lijdt het overigens geen twijfel dat de siezoensafsluiter daadwerkelijk zijn beste race gaat worden: "Ik geloof dat dat mijn beste Grand Prix van het jaar wordt. Nee, daar ben ik van overtuigd."

De aankondiging van de McLaren-coureur moet echter met een korreltje zout worden genomen. Gevraagd naar hoe hij denkt een mooi resultaat uit het vuur denkt te slepen, schetst hij gekscherend: "Als het op eigen kracht niet lukt, zijn er genoeg chicanes om af te snijden. Ik vertrouw erop dat de wedstrijdleiding een oogje toeknijpt omdat het mijn laatste race is."

Ongeacht het resultaat zal de Grand Prix van Abu Dhabi van 2018 Alonso nog lang bijblijven: "Vanuit emotioneel oogpunt zal die race sowieso met kop en schouders boven alle andere races van dit jaar uitsteken", aldus de afzwaaiend tweevoudig wereldkampioen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen