Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Fernando Alonso

'Alonso breekt definitief met McLaren'

Fernando Alonso heeft naar verluidt de knoop doorgehakt en besloten niet langer verbonden te willen zijn aan McLaren. De Spaanse coureur zou daarmee afstand doen van zijn rol als ambassadeur voor het merk.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Fernando Alonso lijkt opnieuw te vertrekken bij McLaren. Hoewel er vooralsnog niets is bevestigd door 38-jarige coureur of het Formule 1-team, meldt het Spaanse Marca dat man uit Oviedo de banden met McLaren heeft verbroken.

Alonso zei de Formule 1 eind 2018 gedag en probeerde zich in 2019 te kwalificeren voor de Indy 500, met steun van McLaren. De tweevoudig Formule 1-kampioen, die zijn zinnen nog altijd heeft op deze illustere overwinning om zijn 'Triple Crown'-droom in vervulling te laten gaan, wist zich echter niet te kwalificeren voor de Indy 500 en keerde met de staart tussen de benen naar huis.

Alonso wordt door McLaren ook al tijden gepasseerd om de Formule 1-auto te testen. Nu het team in Carlos Sainz en Lando Norris een sterk koppel heeft gevonden, wil teambaas Andreas Seidl daar wat graag op voortborduren. Seidl is niet van plan zijn vaste coureurs kostbare tijd achter het stuur ontnemen en noemde het 'zinloos' om Alonso testtijd te gunnen.

Met de aanstaande zijnde breuk komt er ook een einde aan de mogelijkheid dat Alonso komend jaar met Arrow McLaren SP deel zal nemen aan de Indy 500. Na het debacle van 2019 wil de Spanjaard het liever opnieuw proberen met Andretti Autosport.

0 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet