© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Combinatie Formule 1 en WEC is pittig'

14 jul. 2018 18:25 Wanda Bisschop 0 reacties
Fernando Alonso rijdt dit seizoen niet alleen voor McLaren in de Formule 1, ook komt de Spanjaard voor Toyota uit in het WEC en reed hij daarnaast ook nog de 24 uur van Le Mans. Een pittig schema dus voor de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso verlangt naar korte break

"Het was zeker niet gemakkelijk, het heeft veel van ons gevraagd maar dat hadden we ook wel verwacht," aldus Alonso tegenover Crash.net die verder nog liet weten dat hij goed voorbereid was op deze uitdaging.

"Van woensdag tot zondag was ik onderweg, dan uitpakken op maandag, inpakken op dinsdag en dat ging maar liefst zeven weken op rij zo door. Vooral de week van Le Mans was behoorlijk intensief met het testen, de rijdersparade en dan natuurlijk de 24 uur zelf. In totaal was ik toen iets van 40 uur op de baan."

Na de Grote Prijs van Engeland heeft de Formule 1 een weekend rust waarna er opnieuw twee raceweekenden achter elkaar plaatsvinden. Voor Alonso is dit zijn eerste vrije weekend sinds mei en hij is dan ook blij dan hij eindelijk wat tijd voor zichzelf heeft.

"Het was absoluut veeleisend maar we proberen dan ook extra te genieten van de vrije tijd die we nu hebben. Het is nu vooral een beetje trainen en wat relaxen. In september, oktober en november krijg ik het dan opnieuw erg druk met maar liefst acht races in negen weekenden en dan ook nog eens in verschillende tijdzones."

Ook in de tweede seizoenshelft combineert Alonso namelijk de Formule 1 met zijn races in het WEC voor Toyota in Fuji en Shanghai. Met de Formule 1 trapt hij op 30 september af in Rusland om vervolgens pas in november te eindigen met de GP van Abu Dhabi.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen