Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Combinatie Formule 1 en WEC is pittig'

Fernando Alonso rijdt dit seizoen niet alleen voor McLaren in de Formule 1, ook komt de Spanjaard voor Toyota uit in het WEC en reed hij daarnaast ook nog de 24 uur van Le Mans. Een pittig schema dus voor de tweevoudig wereldkampioen.

"Het was zeker niet gemakkelijk, het heeft veel van ons gevraagd maar dat hadden we ook wel verwacht," aldus Alonso tegenover Crash.net die verder nog liet weten dat hij goed voorbereid was op deze uitdaging. "Van woensdag tot zondag was ik onderweg, dan uitpakken op maandag, inpakken op dinsdag en dat ging maar liefst zeven weken op rij zo door. Vooral de week van Le Mans was behoorlijk intensief met het testen, de rijdersparade en dan natuurlijk de 24 uur zelf. In totaal was ik toen iets van 40 uur op de baan." Na de Grote Prijs van Engeland heeft de Formule 1 een weekend rust waarna er opnieuw twee raceweekenden achter elkaar plaatsvinden. Voor Alonso is dit zijn eerste vrije weekend sinds mei en hij is dan ook blij dan hij eindelijk wat tijd voor zichzelf heeft.

"Het was absoluut veeleisend maar we proberen dan ook extra te genieten van de vrije tijd die we nu hebben. Het is nu vooral een beetje trainen en wat relaxen. In september, oktober en november krijg ik het dan opnieuw erg druk met maar liefst acht races in negen weekenden en dan ook nog eens in verschillende tijdzones." Ook in de tweede seizoenshelft combineert Alonso namelijk de Formule 1 met zijn races in het WEC voor Toyota in Fuji en Shanghai. Met de Formule 1 trapt hij op 30 september af in Rusland om vervolgens pas in november te eindigen met de GP van Abu Dhabi.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'