© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'De Formule 1 zal altijd voorspelbaar blijven'

08 jun. 2018 13:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso hekelt de huidige voorspelbaarheid in de Formule 1. De Spanjaard verwacht echter niet dat die voorspelbaarheid snel zal afnemen.

McLaren-coureur hekelt voorspelbare Formule 1

Alonso, die benadrukt dat hij de Fomule 1 niet saai vindt, baalt er wel van dat de Formule 1 zo voorspelbaar is geworden:

"Zeker sinds de introductie van de V6-turbomotoren. Er worden per jaar 21 races gereden, maar eigenlijk kunnen we nu al voorspellen wat er de komende vijftien races gaat gebeuren."

Alonso maakt de vergelijking tussen de Formule 1 als voorspelbare sport en het wk-voetbal, waar de winnaar nooit op voorhand vaststaat:

"Niemand kan garanderen dat één van de toplanden als Brazilië, Duitsland of Spanje de wereldtitel gaat winnen. Ondertussen is het in de Formule 1 een veilige gok om te stellen dat óf Mercedes, óf Ferrari wint."

Alonso betreurt de voorspelbaarheid, maar weet dat hij zich daar bij neer moet leggen als hij na dit seizoen langer door besluit te gaan in de Formule 1: "Waarschijnlijk verandert er niet zo snel iets. Deze situatie bestaat immers ook al jaren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen