Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'De Formule 1 zal altijd voorspelbaar blijven'

Fernando Alonso hekelt de huidige voorspelbaarheid in de Formule 1. De Spanjaard verwacht echter niet dat die voorspelbaarheid snel zal afnemen.

Alonso, die benadrukt dat hij de Fomule 1 niet saai vindt, baalt er wel van dat de Formule 1 zo voorspelbaar is geworden: "Zeker sinds de introductie van de V6-turbomotoren. Er worden per jaar 21 races gereden, maar eigenlijk kunnen we nu al voorspellen wat er de komende vijftien races gaat gebeuren."

Alonso maakt de vergelijking tussen de Formule 1 als voorspelbare sport en het wk-voetbal, waar de winnaar nooit op voorhand vaststaat: "Niemand kan garanderen dat één van de toplanden als Brazilië, Duitsland of Spanje de wereldtitel gaat winnen. Ondertussen is het in de Formule 1 een veilige gok om te stellen dat óf Mercedes, óf Ferrari wint." Alonso betreurt de voorspelbaarheid, maar weet dat hij zich daar bij neer moet leggen als hij na dit seizoen langer door besluit te gaan in de Formule 1: "Waarschijnlijk verandert er niet zo snel iets. Deze situatie bestaat immers ook al jaren."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"