Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso hint op F1-pensioen

Fernando Alonso was vorig seizoen de grote verrassing bij de start van het seizoen. In zijn Aston Martin reed hij direct drie keer naar het podium. In Bahrein kijkt hij vooruit naar de start van dit seizoen, en toch ook al naar 2025, waar een stoeltje vrijkomt bij Mercedes. Maar of de Spanjaard dan nog van de partij is...

Alonso Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij is de oudste coureur op de grid, Fernando Alonso. De 42-jarige Spanjaard staat aan de vooravond van zijn 21ste (!) seizoen in de Formule 1 en voelt zich beter dan ooit. Zijn naam wordt zelfs genoemd als een van de mogelijke opvolgers van Lewis Hamilton bij Mercedes, die na dit jaar vertrekt naar Ferrari. Alonso wil er in Bahrein niet te veel over zeggen.

"Ten eerste moet ik beslissen of ik wil blijven racen. Dat is het eerste wat ik de komende races moet beslissen. Ik voel me nu geweldig, maar ik weet dat de F1-kalender veeleisend is en in 2026 zijn er ook andere regels", geeft de tweevoudig wereldkampioen aan, bij onder meer RacingNews365. "Die nieuwe regels kunnen verleidelijk zijn, maar ook niet. Ik weet het gewoon nog niet. We zullen zien. Zoals ik bij de onthulling van de wagen al zei, ik wacht een paar races af om te beslissen."

Kijkend naar dit jaar, hoopt Alonso net als vorig seizoen weer uit de startblokken te schieten, hoewel hij wel een slag om de arm houdt als het gaat om de GP van Bahrein. "Dit is een heel specifiek circuit qua karakteristieken. We zullen Saoedi-Arabië, Australië en misschien zelfs Japan nodig hebben om echt te zien wat de prestaties van de teams zijn."

Belangrijk jaar voor Aston Martin

Zelf is Alonso wel tevreden over hoe de wagen van Aston Martin in de winter is doorontwikkeld. "Ik denk dat deze auto een stap vooruit is en dat is het eerste doel voor de wintertests. Vergeleken met vorig jaar is er gepresteerd zoals verwacht. Of het goed genoeg is, daar zullen we in de eerste paar races achter komen. Ik zie dat het team nu een andere aanpak heeft dan in 2023, toen we begonnen met een goede basis. Het was wellicht een schok voor ons om te zien hoe goed de wagen in het begin was."

Alonso maakt de vergelijking tussen Aston Martin en de 'grote' teams op de grid. "Wij waren niet zo groot in termen van het doorontwikkelen van de wagen en dat soort dingen. We hebben vorig jaar dan ook veel geleerd. Om in de toekomst mee te kunnen strijden voor het kampioenschap was vorig seizoen een belangrijk jaar voor Aston Martin. Ik denk dat we in 2024 weer beginnen met een goede basis, maar met veel meer dingen in de pijplijn voor de rest van het seizoen."

"Het wordt dus interessant om te zien of we het tempo van de ontwikkeling van de auto kunnen vasthouden ten opzichte van de topteams. In dat opzicht willen we ons verbeteren."

Ook interessant:

Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten

De balans opmaken? Een lastige opgave, maar één ding lijkt zo klaar als een klontje. Verstappen en Red Bull staan er extreem goed voor, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk?

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje