Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso: "Dit was wel een beetje te makkelijk voor Verstappen"

Fernando Alonso hoopt dat hij binnenkort de strijd aan kan gaan met Max Verstappen, maar het gat naar Red Bull is voor nu nog te groot. In Miami werd weer eens duidelijk hoe groot.

In de Grand Prix van Miami was Fernando Alonso dé getuige van de Red Bull-dominantie. Terwijl Max Verstappen en Sergio Perez vooraan het veld reden, reed hij 'rustig' op de derde plaats in niemandsland. Hierdoor kon de Aston Martin-coureur meekijken op de televisieschermen en zo de race volgen.

"Mijn race was nogal eenzaam en ik had toch niet zo veel te doen met de Red Bulls voor me en een groot gat achter me", was de verklaring van Alonso bij Sky Sports toen hem werd gevraagd naar het 'aanschouwen' van de GP van Miami. "Dit kan niet op alle circuits, maar hier bij het uitkomen van bocht 10/11 hangt een groot scherm."

"Daar kon ik meekijken met de race. Ik zag ook een actie van Lance (Stroll, teamgenoot, red.). Daar kon ik van genieten, maar ik wist niet voor welke positie hij precies vocht!"

Toeschouwer Alonso over Verstappen

Alonso was dus zowel toeschouwer als podiumfinisher in Miami. Hij zag hoe Verstappen de race op zijn naam kon schrijven, terwijl Red Bull-teamgenoot Sergio Perez tweede werd. Kon de Aston Martin-coureur nog iets bewerkstelligen tegen Verstappen, bijvoorbeeld toen de Nederlander een inhaalactie uitvoerde? "Nee, op dit moment zijn ze bijna niet achter je te houden."

"Ik hoopte nog dat Max vast zat in een DRS-trein, maar hij kon move na move maken. De andere gasten voor ons zaten ook niet binnen DRS, dus dit was wel een beetje te makkelijk voor hem. Hopelijk kunnen we met zijn allen wat tegengas geven om het hem wat lastiger te maken", aldus Alonso.

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein