Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Alonso eist opheldering van de FIA na uitblijven straffen voor topcoureurs

Fernando Alonso berijpt niet dat de FIA in Silverstone oordeelde dat er geen straffen nodig waren voor het negeren van track limits, terwijl er eerder wel straffen werden uitgedeeld. Hij wil het probleem aankaarten bij de andere Formule 1-coureurs en bij het veiligheidsorgaan zelf.

Start British GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië werden de Formule 1-fans getrakteerd op een zeer spannende slotfase, met meerdere coureurs die aan het vechten waren voor een podiumplaats. Fernando Alonso zat vlak achter deze groep en genoot van het gevecht voor hem. Toch is hij vooral verbaasd over het handelen van de FIA.

Dat was namelijk weer niet consistent, zoals hij tijdens eerdere races ook al aangaf. "Iedereen is verrast en we moeten het aan gaan kaarten in de briefing. Het was erg verrassend", legt Alonso uit aan onder andere RacingNews365, doelend op de coulance van de FIA bij het negeren van de track limits.

"Ik heb de race teruggekeken en zag de actie tussen Charles Leclerc, Sergio Perez en Lewis Hamilton. Het was een fantastisch gevecht, maar aan het begin van het jaar was het niet toegestaan om naast het circuit te komen."

Volgens de Alpine-coureur is hierin iets veranderd: "Het was eerst duidelijk, zwart-wit. Nu is het zo dat je van het circuit af kan rijden en vol gas door mag gaan over de run-off, vechtend voor de volgende bocht op het circuit."

"Het is compleet verschillend met wat we tot nu toe hebben gezien", zegt hij balend. Alonso wil het er snel met alle betrokken partijen over hebben. "Opheldering hierover moet interessant gaan worden."

Dit artikel gaat verder onder de video van het gevecht tussen Leclerc, Perez en Hamilton.

Alonso: 'De track limits zijn vrij duidelijk'

De Alpine-coureur begrijpt dat verschillende situaties tijdens het racen niet altijd vergeleken kunnen worden, maar hekelt toch de inconsistentie van de FIA. "Natuurlijk zijn bepaalde scenario's anders en zijn de manoeuvres niet altijd hetzelfde. De bochten ook niet, maar er is ons altijd verteld dat de witte lijnen duidelijk hand te haven zijn."

"Andere zaken kunnen verschillen, maar de witte lijnen waren duidelijk dit jaar." Er werd tijdens de GP van Groot-Brittannië echter niet goed naar gekeken, zo is Alonso van mening. De tweevoudig wereldkampioen vergelijkt het met een eerdere situatie in Miami, waar hij wél wat te horen kreeg toen hij naast het circuit reed. "Ik ben in de war", zegt hij, vragend om opheldering.

FIA heeft een zware taak, Alonso wil helpen

De vraag om opheldering is volgens Alonso geen kritiek op de FIA. "Ze hebben een lastig beroep en, weet je, we proberen ze allemaal te helpen. Ik zeg niet dat ze het aan het juiste eind hadden in Silverstone of juist niet, maar wat ik zeg is dat we een beter idee moeten krijgen."

"We zijn er om ze te helpen en om ervoor te zorgen dat ze alles goed kunnen handhaven in de race. Daarbij moeten we zorgen dat we allemaal op een lijn zitten", zo sluit hij af.

Ook interessant:

De Red Bull Ring onder de loep, Giedo van der Garde over de kansen van de coureurs en Verstappen met het ultieme doel op het thuiscircuit van zijn team: in onderstaande video zie je alles wat jij moet weten voor het Grand Prix-weekend in Oostenrijk! Daarnaast maak je kans op GP-tickets...

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?