Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso gaat voor 'Quadruple Crown' na Daytona-zege

Fernando Alonso's honger naar succes is nauwelijks te stillen. De Spanjaard heeft de champagne van zijn zege in Daytona nog niet achter de kiezen, of hij richt zich alweer op zijn volgende race-afspraak.

De volgende afspraak die hij met rood omcirkeld heeft staan in zijn agenda is niet de volgende WEC-race in Sebring, maar de Indianapolis 500 die in het laatste weekend van mei verreden wordt. De vermaarde IndyCar-race moet hem aan de Triple Crown helpen, de officieuze titel die hij zo graag binnen wil slepen.

"De zege in de 24 uur van Daytona telt dan wel niet mee voor de Triple Crown, maar als ik de Indy 500 zou winnen, zie ik dat toch als een 'Quadruple Crown'. Daarom richt ik me nu volledig op die ene race." Aan ambities geen gebrek, want in gesprek met Agence France-Presse herhaalt Alonso nog maar eens wat eigenlijk iedereen al weet, namelijk dat hij zijn zinnen heeft gezet op een off road-avontuur. "Ik denk er over na om ook eens iets totaal anders te proberen, weg van de afgesloten circuits." "Als ik echter iets nieuws oppak, wil ik zeker weten dat ik competitief kan zijn. Dan wil ik de juiste mensen om me heen hebben. Als ik geen kans zie om te winnen, zal ik er niet aan beginnen. Het doel is eigenlijk gewoon om iets te doen in deze sport wat nog nooit eerder is gedaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"