Alonso geniet van IndyCar-test: "Een speciaal gevoel"

06 sep. 2018 09:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso testte gisteren op Barber Motorsports Park voor het eerst een IndyCar op een regulier circuit. De Spanjaard genoot met volle teugen van de hernieuwde kennismaking met de klasse.

Hoewel, hernieuwde. De eerste paar keren dat Fernando Alonso met een IndyCar reed was op een oval met een low-downforce-configuratie, toen hij in 2017 meedeed aan de Indy 500. De dag van gisteren was dan ook een compleet nieuwe ervaring.

"Ik houd ervan nieuwe auto's aan de de tand te voelen en het besturen van een indyCar op een regulier circuit is iets bijzonders. Ik heb zowel op een natte als een droge baan kunnen rijden, dus het weer was me gunstig gezind", zo laat de Spanjaard in een reactie weten.

Nu Alonso zowel op een oval als op een circuit met bochten naar links én naar rechts heeft gereden, is het voor hem moeilijk kiezen wat hij leuker vindt:

"Een circuit als Barber Motorsports Park komt natuurlijk dichter in buurt bij wat ik gewend ben, dat voelt vertrouwder. Daarentegen vond ik de competitie op een oval vorig jaar ook geweldig. Dat is een heel ander spelletje. Ik denk dus dat ik het ongeveer even leuk vind, fifty-fifty."

Alonso moest even wachten op zijn eerste 'road course'-test, maar heeft daardoor niet minder genoten van de dag: "Vorig jaar had ik al de kans om te testen, maar toen kwam het qua timing niet goed uit. Ik ben blij dat die test nu alsnog plaats heeft kunnen vinden. Het was een prachtige en leerzame ervaring."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen