Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso grijnst na P2 in kwalificatie: "Zondag gaan we Verstappen aanvallen!"

Fernando Alonso is bezig aan een dijk van een weekend in Canada. Hij kwalificeerde zich als tweede achter Max Verstappen. De Spanjaard was daar overduidelijk heel tevreden mee.

Al het hele weekend zat Fernando Alonso er goed bij in Canada. In de regenachtige omstandigheden kwam hij nog duidelijker bovendrijven en in de kwalificatie meldde hij zich constant in de bovenste regionen van de tijdenlijst. Uiteindelijk kwam hij alsnog ruim 0,6 seconden tekort op polesitter Max Verstappen, maar wel wist hij de rest van het veld achter zich te houden en anderhalve seconde sneller te zijn dan teamgenoot Esteban Ocon. Logischerwijs was Alonso daar heel blij mee, zo blijkt uit zijn brede glimlach na afloop van de kwalificatie. "Het voelt geweldig. Het is een ongelooflijk weekend voor ons tot dusverre. Vanaf de eerste training waren we al competitief." "Dat gebeurt echter wel vaker, maar dan verliezen we op zaterdag meestal weer wat pace. Dankzij de natte omstandigheden was de bolide daarentegen mega deze zaterdag. Ik voelde me zo comfortabel en de fans hebben me ook nog verder weten te pushen", glundert de Alpine-coureur.

Verstappen is gewaarschuwd

Gevraagd door gelegenheidsinterviewer van dienst Jacques Villeneuve wat hij van plan is in de race op zondag, verschijnt opnieuw een zeer brede glimlach op het gezicht van de man uit Oviedo. "We gaan het zien. Ik denk dat we Max aan gaan vallen in de eerste bocht!", eindigt hij met een dikke knipoog.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"