Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso grijnst na P2 in kwalificatie: "Zondag gaan we Verstappen aanvallen!"

Fernando Alonso is bezig aan een dijk van een weekend in Canada. Hij kwalificeerde zich als tweede achter Max Verstappen. De Spanjaard was daar overduidelijk heel tevreden mee.

Alonso Canada P2 quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Al het hele weekend zat Fernando Alonso er goed bij in Canada. In de regenachtige omstandigheden kwam hij nog duidelijker bovendrijven en in de kwalificatie meldde hij zich constant in de bovenste regionen van de tijdenlijst.

Uiteindelijk kwam hij alsnog ruim 0,6 seconden tekort op polesitter Max Verstappen, maar wel wist hij de rest van het veld achter zich te houden en anderhalve seconde sneller te zijn dan teamgenoot Esteban Ocon.

Logischerwijs was Alonso daar heel blij mee, zo blijkt uit zijn brede glimlach na afloop van de kwalificatie. "Het voelt geweldig. Het is een ongelooflijk weekend voor ons tot dusverre. Vanaf de eerste training waren we al competitief."

"Dat gebeurt echter wel vaker, maar dan verliezen we op zaterdag meestal weer wat pace. Dankzij de natte omstandigheden was de bolide daarentegen mega deze zaterdag. Ik voelde me zo comfortabel en de fans hebben me ook nog verder weten te pushen", glundert de Alpine-coureur.

Verstappen is gewaarschuwd

Gevraagd door gelegenheidsinterviewer van dienst Jacques Villeneuve wat hij van plan is in de race op zondag, verschijnt opnieuw een zeer brede glimlach op het gezicht van de man uit Oviedo. "We gaan het zien. Ik denk dat we Max aan gaan vallen in de eerste bocht!", eindigt hij met een dikke knipoog.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt