Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso haalt het maximale eruit: "Dit weekend zit bij mijn beste vijf ooit"

Fernando Alonso reed een vrij onopvallende race op Suzuka, maar pakte wel de nodige punten mee uit Japan. De Spanjaard startte op de vijfde plek en eindigde als zesde. Hij ziet dat zijn auto op een plek staat waar hij niet hoort te staan.

Alonso race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso weet ieder weekend het maximale uit zijn Aston Martin te halen, als hij al niet meer uit zijn bolide haalt dan eigenlijk mogelijk is. De Spanjaard staat samen met George Russell op de zevende plek in de stand om de wereldtitel en zorgt ervoor dat het team uit Silverstone er ook aardig bij staat in het constructeurskampioenschap. Alonso reageert als volgt op het weekend in Japan.

"Dit weekend zit bij de beste vijf ooit. Ik denk dat we met mijn vijfde positie in de kwalificatie en zesde plek in de race totaal niet staan waar we horen te staan. Ik ben dus enorm trots", zo vertelt Alonso tegenover verschillende media waaronder RacingNews365.

"Ik denk dat we het vijfde snelste team zijn, met marges naar de nummer vier en zes. Dit is onze plek voor dit moment. Ik denk dat we niet te vergelijken zijn met Ferrari, McLaren, Red Bull en Mercedes. Daarom zijn een vijfde en zesde plek compleet ongebruikelijk. In Australië finishten we ook op P6 (hij werd later teruggezet vanwege een straf, red.) en in Jeddah pakten we de vijfde plek. We presteren heel goed tijdens de races, waar de andere teams een beetje experimenteren met bijvoorbeeld de strategie en wij profiteren daarvan. Maar we moeten onze snelheid wel verbeteren."

Alonso vervolgt: "Ik denk dat er een paar dingen in de pijplijn zitten om de auto te verbeteren. Dit eerste pakket is de basis van wat we later in het jaar zullen brengen. Maar zoals ik al zei, we presteren erg goed op de zondag, maximaliseren de punten en pakken zelfs meer punten dan we verdienen."

De Spanjaard deelt nog complimenten uit aan de pitcrew. "Ook de pitstops waren geweldig. Bij de tweede stop zag ik het groene licht en toen ik wegreed, dacht ik dat misschien nog niet alle vier de banden waren gewisseld, want het voelde als de snelste pitstop ooit! Ik ben erg benieuwd naar de tijd. Er zijn kleine dingen die ervoor zorgen dat we een resultaat kunnen boeken. Maar de snelheid is nog niet daar we willen zijn, dus dat is iets waar we ons op moeten richten", zo sluit Alonso af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez