Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso haalt schouders op om FIA-soap: "Die trofee heb ik nog niet gezien"

Eind goed al goed voor Fernando Alonso na de GP van Saoedi-Arabië. Wel P3, niet P3... Trofee uit handen geven. Uiteindelijk draaide de FIA de tweede tijdstraf voor de Spanjaard na lang wikken en wegen terug en pakte hij toch zijn 100ste podiumplek. De hele gang van zaken na de race was opmerkelijk, maar Alonso haalt er zijn schouders over op.

De foto's heeft ie nog, want bij de prijsuitreiking van de GP van Soedi-Arabië nam Fernando Alonso plaats op de derde trede. Maar eenmaal achter de schermen kreeg hij te horen dat er alsnog een tijdstraf werd uitgedeeld aan hem en dat ie daarmee P3 over moest dragen aan George Russell. De trofee belandde ook in handen van de Mercedes-coureur. Na de race haalde Alonso nog flink uit. Nu de GP van Australië voor de deur staat, is hij een stuk milder in zijn oordeel, zo vertelt hij tegen onder meer RacingNews 365. "Het was niet ideaal, maar het was niet frustrerend, omdat ik wel onder meer de podiumceremonie heb mee mogen maken. Het zou anders zijn geweest als dat niet zo was. Ik denk dat we er hier bij de rijdersbriefing niet veel meer over zullen praten. De trofee staat nu in de fabriek, en ik ben daar nog niet geweest. Dus ik heb hem nog niet gezien."

Roep om 33ste overwinning

In Australië hoopt Alonso zijn derde podiumplek op rij te pakken. Zijn goede prestaties zorgen ook voor een opleving van het enthousiasme voor de Formule 1 in zijn geboorteland Spanje. Zo schreef de Spaanse tennisser (tevens nummer 1 van de wereld) Carlos Alcaraz na een zege in Miami 'Soon 33?' op de camera. Daarmee doelend op een mogelijke 33ste GP-zege in de Formule 1 voor Alonso. "Het is gek om te zien hoe het in Spanje nu is. Zo enthousiast opnieuw voor de Formule 1. Ik denk dat het hele land heeft genoten van deze eerste twee races en ik denk dat Barcelona weer een groot ding gaat worden dit jaar." De aanmoedigingen voor zijn 33ste zege vindt Alonso alleen maar een mooie stimulans om het nog beter te gaan doen. "Deze dingen die nu gebeuren op sociale media zijn leuk. Het was het plan drie jaar geleden en nu zijn er een heleboel voetballers en tennissers die er mee bezig zijn. Ze doen altijd iets met 33. Dus hopelijk kunnen we dat aantal bereiken qua overwinningen en dan gaan we daarna voor 34."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen