Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Heel eerlijk? Ik heb geen verwachtingen meer in de Formule 1"

Fernando Alonso kon ook tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië geen wonderen uitrichten met zijn McLaren-bolide. Opnieuw was Q1 het eindstation waardoor de Spanjaard met weinig verwachtingen begint aan zijn laatste Braziliaanse Grand Prix.

"Sinds juli zijn er al geen updates meer, waardoor elke raceweekend min of meer op dezelfde manier verloopt", aldus Alonso na zijn teleurstellende kwalificatie waarin hij niet verder kwam dan de achttiende tijd.

Dankzij de gridstraf van Esteban Ocon schuift de tweevoudig wereldkampioen een plekje op en start hij in de race vanaf de zeventiende plek. Hoge verwachtingen van de race heeft hij echter totaal niet. "Als ik eerlijk ben, heb ik helemaal geen verwachtingen meer als ik naar een race toe ga. Ook bij mijn laatste race in Abu Dhabi zal het precies hetzelfde zijn zoals nu. Ook daar worden we ongetwijfeld uitgeschakeld in het eerste deel van de kwalificatie. Wonderen bestaan nu eenmaal niet." Het enige waar Alonso zich nog wel over kan verheugen, is het feit dat hij zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne ook dit seizoen duidelijk de baas is tijdens de kwalificatie. Alonso heeft dit seizoen namelijk nog geen enkele kwalificatie verloren van zijn teamgenoot.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'