Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso hekelt Alpine na GP Japan, team wijst naar FIA

Fernando Alonso finishte de GP van Japan als zevende, maar daar was hij niet blij mee. Hij is van mening dat zijn team foute keuze op foute keuze heeft gemaakt.

Alonso Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Fernando Alonso begon de GP van Japan als zevende en daar finishte hij ook. Toch had er meer ingezeten, zo is de Spanjaard van mening. Hij zag de Ferrari van Carlos Sainz voor zich wegvallen, maar Sebastian Vettel ging uiteindelijk aan hem voorbij. Hij finishte op slechts 0,011 seconde van de Aston Martin-coureur.

Alonso is van mening dat zijn team louter foute keuzes heeft gemaakt. De Spanjaard was namelijk een van de laatste coureurs die een pitstop maakte en de regenbanden inwisselde voor de intermediates. Daardoor verloor hij enkele plekken. Aan het einde van de race maakte hij als een van de weinigen nog een tweede pitstop voor nieuwe intermediates, maar uiteindelijk leverde hem dat geen betere finishpositie op.

Alpine maakte 'continu fouten'

Na afloop van de race laat de tweevoudig kampioen zijn onvrede tegenover de media duidelijk merken. "Onze strategie heeft niet gewerkt. We hebben continu verkeerde beslissingen genomen. Ten eerste stopten we als laatste voor de intermediates en daardoor verloren we plekken."

"Ten tweede stopten we ook de tweede keer te laat, met nog zes ronden te gaan. Ik finishte daardoor op dezelfde plek als ik voor die pitstop reed. Ik wilde beide keren eerder de pitstop maken, maar misschien werkte mijn microfoon vandaag niet", zo is hij cynisch. "We hadden moeten stoppen met nog tien of meer ronden te gaan. Ik weet niet waar ze mee bezig waren. Een gemiste kans."

Alpine wijst naar de FIA

Alam Permane, Sportief Directeur van Alpine, wijst na afloop naar de wedstrijdleiding. Volgens hem werd de GP van Japan eerder dan gepland afgevlagd. "De race werd een ronde te vroeg gestopt, de finishvlag werd een ronde eerder dan nodig gezwaaid. Toen Max over de lijn kwam stonden er nog vijf seconden op de klok, maar toch vlagden ze de ronde daarop af."

Die extra ronde had Alonso dan ook de zesde plek opgeleverd, zo is hij er van overtuigd. "Ja, dat was gelukt. Misschien hadden we wat eerder naar binnen moeten gaan, al is het geen makkelijke keuze, want ook na zes ronden waren zijn banden al aan het slijten. Als hij eerder naar binnen was gegaan, dan had hij bovendien andere auto's in moeten halen. We dachten dat dat geen goed idee was", aldus Permane.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'