Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso hekelt Alpine na GP Japan, team wijst naar FIA

Fernando Alonso finishte de GP van Japan als zevende, maar daar was hij niet blij mee. Hij is van mening dat zijn team foute keuze op foute keuze heeft gemaakt.

Fernando Alonso begon de GP van Japan als zevende en daar finishte hij ook. Toch had er meer ingezeten, zo is de Spanjaard van mening. Hij zag de Ferrari van Carlos Sainz voor zich wegvallen, maar Sebastian Vettel ging uiteindelijk aan hem voorbij. Hij finishte op slechts 0,011 seconde van de Aston Martin-coureur. Alonso is van mening dat zijn team louter foute keuzes heeft gemaakt. De Spanjaard was namelijk een van de laatste coureurs die een pitstop maakte en de regenbanden inwisselde voor de intermediates. Daardoor verloor hij enkele plekken. Aan het einde van de race maakte hij als een van de weinigen nog een tweede pitstop voor nieuwe intermediates, maar uiteindelijk leverde hem dat geen betere finishpositie op.

Alpine maakte 'continu fouten'

Na afloop van de race laat de tweevoudig kampioen zijn onvrede tegenover de media duidelijk merken. "Onze strategie heeft niet gewerkt. We hebben continu verkeerde beslissingen genomen. Ten eerste stopten we als laatste voor de intermediates en daardoor verloren we plekken." "Ten tweede stopten we ook de tweede keer te laat, met nog zes ronden te gaan. Ik finishte daardoor op dezelfde plek als ik voor die pitstop reed. Ik wilde beide keren eerder de pitstop maken, maar misschien werkte mijn microfoon vandaag niet", zo is hij cynisch. "We hadden moeten stoppen met nog tien of meer ronden te gaan. Ik weet niet waar ze mee bezig waren. Een gemiste kans."

Alpine wijst naar de FIA

Alam Permane, Sportief Directeur van Alpine, wijst na afloop naar de wedstrijdleiding. Volgens hem werd de GP van Japan eerder dan gepland afgevlagd. "De race werd een ronde te vroeg gestopt, de finishvlag werd een ronde eerder dan nodig gezwaaid. Toen Max over de lijn kwam stonden er nog vijf seconden op de klok, maar toch vlagden ze de ronde daarop af." Die extra ronde had Alonso dan ook de zesde plek opgeleverd, zo is hij er van overtuigd. "Ja, dat was gelukt. Misschien hadden we wat eerder naar binnen moeten gaan, al is het geen makkelijke keuze, want ook na zes ronden waren zijn banden al aan het slijten. Als hij eerder naar binnen was gegaan, dan had hij bovendien andere auto's in moeten halen. We dachten dat dat geen goed idee was", aldus Permane.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi