Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Hopelijk kom ik verder dan de eerste bocht in Maleisië'

Fernando Alonso was misschien in Singapore wel het grootste slachtoffer van de startcrash. De Spanjaard beleefde een wereldstart en had een top vijf klassering in het vizier. Helaas moest ook hij zijn race vroegtijdig staken als gevolg van de crash tussen Vettel, Raikkonen en Verstappen.

Alonso was in Singapore gebrand op een goed resultaat. Op het bochtige stratencircuit waar het minder draait om snelheid moest het voor McLaren gaan gebeuren. Met beide auto's in de top 10 tijdens de kwalificatie leek een dubbele puntenfinish in de maak. Helaas was het voor Alonso na de eerste bocht al voorbij. Alonso heeft dan ook zin in de volgende race, hoewel hij wel verwacht dat McLaren het in Maleisië een stuk zwaarder krijgt. "Na Singapore kan ik niet wachten om weer in de auto te zitten. Hopelijk kom ik verder dan de eerste bocht in Maleisië. Natuurlijk was het zeer teleurstellend wat er in Singapore is gebeurd. Het is vooral lastig om je frustraties te verbergen als je het slachtoffer bent van een crash van anderen. Ik had echt het gevoel dat we competitief waren in Singapore en dan is het ook ontzettend jammer dat we dit niet konden laten zien, maar dat hoort helaas ook bij het racen."

Ondanks dat de omstandigheden in Maleisië vergelijkbaar zijn met die in Singapore verwacht Alonso dat de race een stuk zwaarder wordt voor zijn team. "Net als in Singapore is het in Maleisië warm en vochtig. Het wordt opnieuw een uitdaging voor de coureurs en de auto. Sepang wordt hoe dan ook een stuk lastiger voor ons, het gaat dan meer om topsnelheid maar gelukkig zijn er ook een aantal langzamere bochten. Hopelijk kunnen we dan wat terugpakken." "Met de nieuwe auto's gaan we ongetwijfeld een stuk sneller dan voorheen in Maleisië. Dat wordt vast een leuke ervaring. Verder hoop ik alleen maar dat ons de nodige drama bespaard blijft en dat we een goede race hebben."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"