© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Hungaroring is één grote kartbaan'

26 jul. 2018 08:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Fernando Alonso presteerde de afgelopen jaren altijd sterk tijdens de Grand Prix van Hongarije. Ook dit weekend dicht hij zichzelf kansen toe op een mooie klassering tijdens de laatste Formule 1 race voor de zomerstop.

Alonso: 'Geen moment rust in Hongaarse GP'

Tot op heden heeft 2018 Alonso in de Formule 1 nog niet de gewenste podiumplekken opgeleverd. Of dat op de Hungaroring wel mogelijk is, valt te betwijfelen maar de tweevoudig wereldkampioen verheugt zich in ieder geval wel op deze race.

"Ik denk dat we op de Hungaroring veel plezier gaan hebben omdat we er tot nu toe altijd leuke weekenden hebben gehad. Ik vind de fans in Boedapest echt geweldig omdat ze gewoon echt helemaal gek zijn van de Formule 1. Je komt ze ook overal tegen, op het vliegveld, voor je hotel, op de baan maar ook op de snelweg richting het circuit zie je ze met vlaggen zwaaien," aldus Alonso.

"De Hungaroring heeft een goede lay-out. Het is eigenlijk één grote kartbaan voor de Formule 1 waar je geen moment rust krijgt. Vooral in de tweede sector kun je niet achter over leunen omdat je dat deel vol gas neemt."

Sinds 2010 is Alonso nog altijd in de punten gefinisht op de Hungaroring en stond hij er ook al meerdere keren op het podium. In 2003 won de Spanjaard de race met Renault.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen