Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Iedere ronde op Spa-Francorchamps is magisch'

Even leek het weekend van Fernando Alonso in België weer een drama te worden. In zijn eerste ronde kampte de McLaren-Honda met technische problemen. Gelukkig viel het deze keer mee en kwam de Spanjaard de vrijdag zonder kleerscheuren door.

Met een dertiende tijd in de ochtend en een elfde in de middag was het een redelijke dag. Voor aanvang van het weekend liet Alonso al weten dat hij vreest dat McLaren nog veel vermogen tekort komt met de Honda-motor. Desondanks geniet de Spanjaard van iedere ronde op Spa. " Spa is waarschijnlijk het beste circuit ter wereld. Iedere ronde hier is magisch!" " Helaas verliezen we veel tijd op de rechte stukken, maar we kunnen wat goedmaken in de bochten. Het is een lastig weekend voor ons. Onze dag begon moeilijk met problemen in de eerste sessie. De tweede training was 'business as usual'. De set-up was redelijk en ik hoop dat we nog wat tienden van een seconde vinden."

" Ik wilde in de regen voelen hoe de auto zich dan gedroeg voor het geval we meer regen krijgen. We hadden niet verwacht dat het zo hard zou regenen, waardoor ik al snel de pits weer opzocht." " We hebben een goede kwalificatie, goede start en uitstekende strategie nodig. Alles moet perfect gaan om hier punten te scoren en dat vereist volledige focus en concentratie. Het zal lastig worden, maar wisselende weersomstandigheden kunnen ons helpen."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin