© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Iedere ronde op Spa-Francorchamps is magisch'

26 aug. 2017 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Even leek het weekend van Fernando Alonso in België weer een drama te worden. In zijn eerste ronde kampte de McLaren-Honda met technische problemen. Gelukkig viel het deze keer mee en kwam de Spanjaard de vrijdag zonder kleerscheuren door.

Alonso hoopt op wisselvallig weer tijdens race

Met een dertiende tijd in de ochtend en een elfde in de middag was het een redelijke dag. Voor aanvang van het weekend liet Alonso al weten dat hij vreest dat McLaren nog veel vermogen tekort komt met de Honda-motor. Desondanks geniet de Spanjaard van iedere ronde op Spa.

"Spa is waarschijnlijk het beste circuit ter wereld. Iedere ronde hier is magisch!"

"Helaas verliezen we veel tijd op de rechte stukken, maar we kunnen wat goedmaken in de bochten. Het is een lastig weekend voor ons. Onze dag begon moeilijk met problemen in de eerste sessie. De tweede training was 'business as usual'. De set-up was redelijk en ik hoop dat we nog wat tienden van een seconde vinden."

"Ik wilde in de regen voelen hoe de auto zich dan gedroeg voor het geval we meer regen krijgen. We hadden niet verwacht dat het zo hard zou regenen, waardoor ik al snel de pits weer opzocht."

"We hebben een goede kwalificatie, goede start en uitstekende strategie nodig. Alles moet perfect gaan om hier punten te scoren en dat vereist volledige focus en concentratie. Het zal lastig worden, maar wisselende weersomstandigheden kunnen ons helpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen