Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt'

Fernando Alonso is tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, maar zijn laatste titel dateert alweer van elf jaar geleden. De Spanjaard is nog altijd een van de beste coureurs, maar maakte veel ongelukkige keuzes in zijn carrière.

Fernando Alonso heeft geen spijt van de beslissingen die hij nam in zijn carrière. Nadat hij in 2005 en 2006 met Renault de wereldtitel veroverde stapte hij over naar McLaren. Daar kreeg hij het aan de stok met Lewis Hamilton en na één seizoen stapte Alonso op. Na twee moeizame jaren koos hij voor het avontuur bij Ferrari. Van 2010 tot en met 2014 was de Spanjaard tweemaal erg dicht bij de wereldtitel. Wederom met ruzie vertrok Alonso en koos voor het McLaren-Honda avontuur. Het werd een grote flop. " Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt. Op het moment dat ik de beslissingen nam waren dat mijn beste en meest logische opties. Ik heb geen glazen bol om in de toekomst te kijken", laat Alonso aan Marca weten. " Wat mij overkwam is vergelijkbaar met wat Michael Schumacher overkwam toen hij naar Mercedes ging. Dat ging niet erg goed, of Lewis Hamilton's eerste jaar bij Mercedes."

" Ik heb met veel trotst voor Renault, McLaren en Ferrari gereden. Op het moment dat ik mijn handtekening zette was er niemand die zei dat het een slechte keuze was. Achteraf gezien is het makkelijk praten, maar ik ben trots op de teams waarvoor ik heb gereden." Voor het F1-seizoen 2018 heeft Fernando Alonso nog geen contract getekend. Het is publiek geheim van McLaren de enige serieuze optie voor de veteraan is. Williams kan zijn mega salaris niet betalen en bij McLaren is Alonso eindelijk verlost van de Honda-motoren.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi