© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt'

15 okt. 2017 15:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Fernando Alonso is tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, maar zijn laatste titel dateert alweer van elf jaar geleden. De Spanjaard is nog altijd een van de beste coureurs, maar maakte veel ongelukkige keuzes in zijn carrière.

F1-coureur Fernando Alonso heeft geen glazen bol

Fernando Alonso heeft geen spijt van de beslissingen die hij nam in zijn carrière. Nadat hij in 2005 en 2006 met Renault de wereldtitel veroverde stapte hij over naar McLaren. Daar kreeg hij het aan de stok met Lewis Hamilton en na één seizoen stapte Alonso op.

Na twee moeizame jaren koos hij voor het avontuur bij Ferrari. Van 2010 tot en met 2014 was de Spanjaard tweemaal erg dicht bij de wereldtitel. Wederom met ruzie vertrok Alonso en koos voor het McLaren-Honda avontuur. Het werd een grote flop.

"Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt. Op het moment dat ik de beslissingen nam waren dat mijn beste en meest logische opties. Ik heb geen glazen bol om in de toekomst te kijken", laat Alonso aan Marca weten.

"Wat mij overkwam is vergelijkbaar met wat Michael Schumacher overkwam toen hij naar Mercedes ging. Dat ging niet erg goed, of Lewis Hamilton's eerste jaar bij Mercedes."

"Ik heb met veel trotst voor Renault, McLaren en Ferrari gereden. Op het moment dat ik mijn handtekening zette was er niemand die zei dat het een slechte keuze was. Achteraf gezien is het makkelijk praten, maar ik ben trots op de teams waarvoor ik heb gereden."

Voor het F1-seizoen 2018 heeft Fernando Alonso nog geen contract getekend. Het is publiek geheim van McLaren de enige serieuze optie voor de veteraan is. Williams kan zijn mega salaris niet betalen en bij McLaren is Alonso eindelijk verlost van de Honda-motoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen