Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Ik hoop dat de andere Formule 1-teams slechter gaan presteren'

Fernando Alonso's McLaren-team neemt een compleet nieuwe aerodynamisch pakket mee naar Spanje. Daarmee wil het stappen maken, maar dat kan alleen als andere teams dat nalaten.

De Grand Prix van Spanje betekent dat de meeste teams met flink geüpdatete auto's aan het vertrek staan. Bij McLaren wordt zelfs gesproken over een soort B-versie van de MCL33, die met name op aerodynamisch vlak flink onder handen is genomen. Fernando Alonso hoopt dat McLaren daarmee grote stappen kan maken, maar weet ook dat het daarvoor afhankelijk is van het falen van andere teams: "95 procent van de teams voert grote verandering door. Dat betekent dat de het gat naar de top groter kan worden, kleiner kan worden, of onveranderd blijft. We moeten hopen dat onze updates uitstekend werken en die van de andere teams niet."

Teambaas Eric Boullier onderstreept dat hoewel er nu sprake is van een grote update het de bedoeling is dat McLaren bij elke Grand Prix nieuwe onderdelen introduceert. "We hopen een nieuwe weg in te slaan in Spanje om vervolgens daar elke race iets aan toe te voegen. Daarbij mogen we uiteraard niet verwachten dat we opeens vóór de topteams staan" , zo benadrukt Boullier.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"