Alonso is een vijand rijker: "Moet een hartig woordje met hem spreken"

02 sep. 2018 19:15 René Oudman 0 reacties
Fernando Alonso maakt in zijn Formule 1-zwanenzang bepaald geen vrienden. Waar de Spanjaard in Italië het op zaterdag aan de stok kreeg met Kevin Magnussen, was Pierre Gasly een dag later niet te spreken over de acties van de tweevoudig wereldkampioen. De talentvolle Fransman, die volgend jaar als teammaat van Max Verstappen mag aansluiten bij Red Bull Racing, stak zijn verbolgenheid niet onder stoelen of banken.

Gasly had na een sterke kwalificatie mogen starten vanaf P9, maar finishte op een ondankbare vijftiende plaats. Zijn race werd ernstig bemoeilijkt door schade die hij in de openingsfase had opgelopen.

"Na de Safety Car-fase gingen Fernando en ik zij aan zij bocht één in, waar hij me vol van de baan heeft geduwd", blikt de 22-jarige Gasly terug op het incident met de McLaren-coureur. "Ik heb nog geprobeerd hem tegen te houden, maar ik kreeg gewoon geen ruimte. Daarna ben ik vol over de kerbstones heengegaan, waarop hij me nóg een tik gaf. De auto was nadien totaal onbestuurbaar. Misschien ga ik vanavond een woordje met hem spreken, en anders in Singapore."

Gasly's teamgenoot Brendon Hartley was al heel vroeg klaar op het Autodromo Nazionale Monza: de onfortuinlijke Nieuw-Zeelander kreeg een beuk van Marcus Ericsson en kon zijn kreupel geraakte Toro Rosso zodoende al na een paar honderd meter in het gras parkeren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen