© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso kan pas in april testen voor Indianapolis 500

22 dec. 2018 09:45 René Oudman 0 reacties
In het komende Formule 1-seizoen zal Fernando Alonso niet aan de start verschijnen, de Spanjaard laat voor het eerst sinds 2002 verstek gaan. De 37-jarige tweevoudig wereldkampioen, van wie nog altijd niet duidelijk is of hij de F1 daadwerkelijk vaarwel heeft gezegd of dat hij wellicht in de toekomst terugkeert, zal zich in 2019 focussen op andere bezigheden. Eén daarvan is het deelnemen aan de legendarische Indianapolis 500.

Nadat zijn McLaren-Honda in het voorseizoen van 2017 wederom niet aan de verwachtingen voldeed, opteerde Alonso er anderhalf jaar geleden voor om de Grand Prix van Monaco te laten schieten ten faveure van de Indianapolis 500. In de belangrijkste openwielrace van de Verenigde Staten kwam de Spanjaard geweldig voor de dag, om slechts 21 rondjes voor het vallen van de vlag de strijd te moeten staken met een kapotte Honda-motor.

In 2019 keert Alonso zoals gezegd terug op de Brickyard. Waar hij in 2017 voort werd gestuwd door een Honda-motor, die achterin zijn door Andretti Autosport onderhouden bolide lag, zag Alonso in 2019 een heuse McLaren IndyCar besturen. Deze wagen wordt aangedreven door een Chevrolet-motor. Zak Brown liet weten hoe vergevorderd de ontwikkelingen inmiddels zijn en wanneer zijn sterrijder achter het stuur van de McLaren-IndyCar kan kruipen.

"De wagens waarvan we gebruik willen maken zijn besteld en het is inmiddels bekend dat we met aandrijving van Chevrolet zullen rijden. Het leveren van de bolides duurt even: waarschijnlijk worden ze ergens medio januari geleverd, al kan het ook iets later zijn. We willen de wagens eerst naar het McLaren Technology Centre in Woking vervoeren, daar gaan we aan de auto's sleutelen. Bob Fernley is onze voorman - hij heeft veel kennis in, rond en over Indianapolis. Er is een engineer aangenomen en ook een chief mechanic. Ik denk dat we ongeveer halverwege zijn. De trucks en trailers staan al klaar", knipoogt Brown.

"Het IndyCar-team zal volledig losstaan van de Formule 1-operatie. Fernley doet het geweldig, ikzelf zal in januari een bezoekje brengen aan Indianapolis. In de loop van de tijd zullen er sponsoren worden aangekondigd en maken we tevens bekend wie er allemaal betrokken zijn bij dit project. Er zijn al een aantal gesprekken gaande en ik verwacht dat onze IndyCar-bolide er geweldig uit gaat zien voor de 103de editie van de Indianapolis 500."

Alonso moet nog even geduld hebben alvorens hij weer achter het stuur van een IndyCar kan kruipen. "Ik denk dat we pas in april voor de eerste keer op het circuit te bewonderen zijn", meldt Brown. "Daarna zullen we uiteraard zoveel mogelijk tests uitvoeren als dat is toegestaan onder het huidige reglement." De Indianapolis 500 van 2019, de 103de editie, vindt plaats op zondag 26 mei.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen