Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso keert na zeven jaar terug op het podium: "Ik ben zo blij!"

Na een zeer solide race wist Fernando Alonso Sergio Perez af te troeven en als derde te finishen in Qatar. Voor het eerst in 2014 keert hij daarom terug op het Formule 1-podium. Het zorgde logischerwijs voor een mooie glimlach.

Fernando Alonso heeft zichzelf en zijn team een goede dienst bewezen door als derde te eindigen in Qatar. Hij begon ook vanaf die plek, na straffen voor Max Verstappen en Valtteri Bottas. Hij wist de opstomende Sergio Perez, die als elfde was gestart, uiteindelijk nipt achter zich te houden. "Zeven jaar, zeven jaar! Eindelijk hebben we dat podium! We waren er een paar keer dichtbij. In Sotsji bijvoorbeeld. Hier hoopte ik na ronde één te leiden op mijn zachte band en Lewis voorbij te gaan, maar dat lukte niet. Met Checo was het uiteindelijk heel spannend aan het einde", jubelt hij na afloop.

Eenstopper zorgde voor succes

Het was nog even spannend, want de Spanjaard probeerde een eenstopper werkend te maken. Achter hem hadden wat coureurs last van lekke banden, maar de man van Alpine wist de race uit te rijden zonder angstvallige momenten mee te maken. "We wilden al vanaf het begin af aan een eenstopper doen. We wisten niet hoe de slijtage zou gaan zijn, want het is een nieuwe race voor iedereen. Maar het ging allemaal goed. De pitstop was fantastisch, het team was geweldig, de betrouwbaarheid is feilloos. Het team verdient dit!" Al met al een heel blije Alonso dus, die met zijn 40 jaar natuurlijk niet meer de jongste is. "Ik geniet er echt van, van Formule 1. Ik wachtte hier al zo lang op. Dus ik ben blij. Ik ben ook heel blij voor het team. Esteban is ook als vijfde gefinisht, dus het is een goede zondag", zo sluit de tweevoudig wereldkampioen af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'