Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso keert deze dinsdag terug in Formule 1-bolide

Fernando Alonso zal deze dinsdag zijn eerste meters maken in een Formule 1-bolide van Renault. Tenminste, sinds hij terugkeerde op het oude nest waar hij in 2005 en 2006 wereldkampioen werd. Renault heeft dat op Twitter bevestigd.

Zoals eerder vermeld op deze site, zal Fernando Alonso vandaag in actie komen voor het Formule 1-team van Renault. De tweevoudig wereldkampioen maakt volgend jaar zijn terugkeer in de Formule 1 en wil daarom in 2020 nog meters maken in F1-bolides. Zodoende hoopt de Spanjaard sterk geprepareerd terug te kunnen keren in koningsklasse van de autosport in 2021. Renault heeft de R.S. 20-bolide beschikbaar gesteld voor de test, die betiteld zal worden als 'filmdag', waardoor Alonso slechts 100 kilometer mag afleggen. Door de testrestricties mag er met de huidige bolide alleen een filmdag worden verreden. De test zal plaatsvinden op het circuit van Barcelona. De verwachting is dat Alonso later dit jaar nog in actie zal komen bij tests op het circuits in het Midden-Oosten. Daar zal de voormalig Ferrari-rijder waarschijnlijk in actie komen met een Renault-bolide uit 2018.

1315891264710033408

It’s true. Today. In Barcelona. At the wheel of the R.S.20. Full interview dropping in one hour. #RSspirit pic.twitter.com/qGp1rOkOyt — Renault F1 Team (@RenaultF1Team) October 13, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"