Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso krijgt lachers op zijn hand: "Verstappen is niet zo goed als ik!"

Het ging de afgelopen dagen vaak over de discussie wie de betere autocoureur is: Max Verstappen of Kyle Larson. Fernando Alonso bemoeit zich er nu ook mee, al maakt hij er vooral een grapje van.

Alonso Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Ik denk dat ik als allround-coureur beter ben dan hij. Ik kan waarschijnlijk met geen mogelijkheid een Formule 1-race winnen in Monaco, maar ik denk dat ik meer kans maak met wat hij doet dan hij met wat ik doe. Dat geeft me het vertrouwen dat ik weet dat ik beter ben dan hij. Misschien niet in een IndyCar of Formule 1-auto, maar dat is één discipline. Ik denk dat ik hem in alle andere disciplines zou verslaan." Was getekend, de NASCAR-kampioen van 2021, Kyle Larson.

De woorden van Larson zorgden de afgelopen week voor het nodige rumoer in de autosportwereld. Nu reageert ook Fernando Alonso op de woorden van Larson in aanloop naar de Grand Prix van Nederland op Zandvoort. "Ik weet het niet, ik denk dat Max ook heel goed is in GT's en ik wed dat hij goed is in alles, maar hij is nog steeds niet zo goed als ik in verschillende disciplines", zo grapt Alonso tegenover onder meer RacingNews365. "In de F1 kan ik accepteren dat hij op hetzelfde niveau zit", aldus de immer scherpe Spanjaard.

Hoe is het om je te moeten aanpassen aan verschillende autosportklasses? Alonso heeft daar in ieder geval ervaring mee, want de Spanjaard reed bijvoorbeeld in de IndyCar. "Je moet je heel snel aanpassen aan heel verschillende disciplines. Alles wat betreft het racen is een ding, maar om een volledig onafhankelijke techniek en rijvaardigheid te ontwikkelen... Om de auto zes uur lang op het gas te houden (zoals in Le Mans, red.) en om te remmen op hetzelfde moment voor zes uur lang, om zo de auto te domineren. Het is niet gemakkelijk om je aan te passen."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan