Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Kwalificatietempo is niet goed genoeg'

Fernando Alonso legt voor de tweede keer op rij beslag op de dertiende plaats in de kwalificatie. Niet waar het team op inzet, maar wel iets waar Alonso alsnog tevreden mee kan zijn.

"Ik ben redelijk tevreden met de dertiende plaats" , zo laat Alonso zich ontvallen tegenover Sky Sport F1 . "Het voordeel van de vrije bandenkeuze kan in ons voordeel werken, zeker nu we de ultrasofts niet hoeven te gebruiken. Die slijten namelijk veel te snel." "De slijtage van de banden ligt hier sowieso hoog. Als team kun je daarom echt het verschil maken met een goede strategie. Dat is dan ook wat waar we op in moeten zetten. Ik ben dan ook onverminderd positief over onze kansen om punten te scoren."

Over het gebrek aan snelheid tijdens de kwalificaties maakt Alonso zich nog niet al teveel zorgen: "We blijven natuurlijk onderzoeken waar dat exact mee te maken heeft, maar het is bijvoorbeeld duidelijk dat we op de rechte stukken wat missen. Maar goed, er is voldoende ruimte om de auto te ontwikkelen en daarmee stappen te zetten in de goede richting."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'