Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso legt lat torenhoog: "Dat is het enige record dat telt"

Fernando Alonso heeft het record van meeste Formule 1 GP-starts op zijn naam staan, maar daar haalt hij zijn schouders over op. Voor hem telt maar één, ultiem F1-record. Daarmee legt hij de lat torenhoog, misschien niet eens voor zichzelf, maar voor elke F1-coureur.

Fernando Alonso is in gesprek met Bang & Olufsen de nuchterheid zelve als hij rept over de diverse recordlijsten die hij aanvoert. Hij reed de meeste Grands Prix en als gevolg daarvan reed hij ook de meeste competitieve kilometers in de Formule 1 met iets meer dan 90.000 kilometer. Dar kan hij echter niet zo heel veel mee: "Ik denk dat als je maar lang genoeg blijft racen, je vanzelf records begint te verbreken", aldus de tweevoudig wereldkampioen. Voor Alonso telt maar één record. "Wat er echt toe doet het is het record van meeste wereldkampioenschappen. Op dit moment ligt dat aantal van zeven wereldtitels van Michael Schumacher en Lewis Hamilton waarschijnlijk buiten het bereik, maar dat moet wel altijd het ultieme doel zijn."

"Altijd"

Logica dicteert dat hij bedoelt te zeggen dat dat voor ambitieuze F1-coureurs altijd het doel moet zijn. Gelooft hij zelf dat hij nog een keer wereldkampioen kan worden in de koningsklasse van de autosport? Nou en of. "Altijd. Ik geloof altijd dat dat mogelijk is. Dat is waarom ik nog race. De uitdaging is enorm en natuurlijk heb je af te rekenen met diverse obstakels en de teams die nu de sport aanvoeren. Maar ik race en train elke dag opnieuw in de stellige overtuiging dat dat nog altijd een mogelijkheid is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"