Alonso maakt verdere plannen voor 2019 later bekend

15 nov. 08:45 René Oudman 0 reacties
Dat Fernando Alonso volgend jaar niet actief is in de Formule 1, weet de autosportgemeenschap al een tijdje. Wat de 37-jarige Spanjaard wel gaat doen gedurende het seizoen 2019 is nog gedeeltelijk onbekend. Kortgeleden maakte Alonso bekend wederom aan de Indianapolis 500 deel te nemen, maar met name de tweede helft van het jaar is nog vrij leeg.

Alonso heeft een overeenkomst met het WEC-team van Toyota om het superseizoen 2018-'19 af te ronden. Dat houdt in dat de Spanjaard tot en met juni 2019 sowieso achter het stuur van de prototype van het Japanse merk zal zitten.

"Ik zal nog veel meer gaan doen, maar dat wordt geleidelijk bekendgemaakt", sprak Alonso gedurende het raceweekend in Brazilië. "Deelname aan de Indianapolis 500 is het eerste wat we konden verklappen. Naast de drie WEC-races zullen er ook vier tests zijn", vertelde de Spaanse tweevoudig wereldkampioen, die in Abu Dhabi namens McLaren zijn laatste Grand Prix zal rijden.

In 2017 startte Alonso al eens in de Indy 500, om 21 rondjes tekort te komen om de finish te bereiken. De Spanjaard liet een goede indruk achter en zei kort na zijn uitvalbeurt dat hij graag eens terug zou keren op de Brickyard. In 2019 is het zover. "Natuurlijk kijk ik uit naar de uitdaging om wederom te racen in de Indianapolis 500, ik kan niet wachten om weer aan de start te verschijnen."

Kort na de Grand Prix van Abu Dhabi zal Alonso plaatsnemen in een NASCAR-bolide, de Spanjaard ruilt van bolide met de Amerikaanse superster Jimmie Johnson.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen