Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso mag kort na GP Abu Dhabi NASCAR testen

Het hing al een tijdje in de lucht, maar is nu officieel bevestigd: NASCAR-ster Jimmie Johnson en tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso gaan een heuse wagenwissel in werking stellen.

De wagenwissel blijft buiten competitieverband: Johnson en Alonso zullen kort na de Grand Prix van Abu Dhabi in elkaars bolide plaatsnemen.

Op maandag 26 november, precies een dag na het (tijdelijke?) afscheid van Alonso, worden beide heren in Bahrein verwacht. Om goed voorbereid in de wagen van Alonso te klimmen reist Johnson na zijn laatste race van het seizoen, een week voor de F1-afsluiter, af naar de McLaren-fabriek in Woking. Aldaar zal hij plaatsnemen in de simulator, om te wennen aan de bolide. Johnson werd zevenmaal kampioen in de NASCAR-klasse en geldt als een van de grootsten aller tijden in die serie. De 43-jarige Californiër beleeft overigens niet zo'n goed seizoen als waar hij van tevoren op had gehoopt: in de 33 tot dusver verreden races kwam hij niet verder dan één derde plaats. Of het een opmaat is voor Alonso om daadwerkelijk deel te gaan nemen aan NASCAR-races is niet bekend, wel heeft de Spanjaard zich in een eerder stadium uitgesproken zich 'aan allerlei verschillende klassen' te willen wagen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'